Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Objavljeni detalji

Policija u Dresdenu okončala talačku krizu

Autor: Hina

10.12.2022. 14:55
Policija u Dresdenu okončala talačku krizu

Foto: ReutersPolicija je objavila da je okončala talačku krizu u subotu u gradu Dresdenu u istočnoj Njemačkoj, nakon što je evakuirala trgovački centar u povijesnom središtu grada i zatvorila poznati božićni sajam Striezelmarkt.


“Sve čisto! Okončana je situacija s taocima u #Dresdenu!”, objavila je policija na Twitteru i dodala da se pruža pomoć dvjema osobama koje su se činile neozlijeđene.


Policija je objavila da je osumnjičeni ozlijeđen. Navela je da se muškarac činio vrlo zbunjenim. Glasnogovornik je rekao da policija pretpostavlja da osumnjičenik boluje od psihičke bolesti, dodajući da svi pokazatelji potvrđuju taj zaključak.
Novinski portal TAG24 ranije je prenio izjavu policije da se vjeruje da je 40-godišnji Nijemac ubio svoju 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u četvrti Prohlis u Dresdenu, jugoistočno od centra grada.


Objavili su da je policija rekla da je uzimanje talaca u trgovačkom centru Altmarkt-Galerie povezano s ubojstvom, ali je odbila iznijeti pojedinosti.


Incident se dogodio u trenutku kada se razgovara o sigurnosti u Njemačkoj, nakon što su istražitelji ranije ovog tjedna raskrinkali ekstremno desničarsku zavjeru za rušenje njemačke vlade i postavljanje aristokrata za vođu nove države.