Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

REAGIRALI NA PROZIVKE

Osječka policija odbacuje tvrdnje o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnjakinje

Autor: Hina

23.09.2023. 21:00
Osječka policija odbacuje tvrdnje o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnjakinje

Foto: Borna Jaksic/PIXSELLOsječko-baranjska policija odbacila je u subotu medijske navode o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnje Mihaele Berak, poručivši kako su “policijski službenici sve radnje u tom postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano”. Osječko Županijsko državno odvjetništvo u subotu je prethodno izvijestilo kako je pokrenulo istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je ispaljivanjem metka iz službenog pištolja u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju.


Iako je policija svog službenika prvo teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, osječko županijsko tužiteljstvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva te predložilo određivanje istražnog zatvora.


Ne navodeći identitete žrtve i osumnjičenog policajca policija je u subotu priopćila, kako je, po prvim sumnjama, osumnjičenik  bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja,  za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.
Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, napominju u osječko-baranjskoj PU.


Podsjećaju također kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom osječkog Županijskog državnog odvjetnika te ističu kako je policija tužiteljstvu dostavila sva prikupljena saznanja te i  s njima u suradnji i dalje poduzima  mjere i radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja.


Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak uvečer je prihvatio prijedlog tužiteljstva te odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.