ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

U SPLITU

Optužena dvojica zbog nedjela protiv spolne slobode

Autor: Hina

07.06.2023. 21:26
Optužena dvojica zbog nedjela protiv spolne slobode

Foto: Zvonko KUCELINŽupanijsko državno odvjetništvo u Splitu j​e​ podiglo optužnicu protiv ​57-godišnjaka zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode​, bludnih radnji​ i produljenog kaznenog djela povrede djetetovih prava​, kao i protiv ​24-godišnjaka zbog nedjela protiv spolne slobode​.​ Starijem muškarcu na teret ​se stavlja ​da je od ljeta 2021. do veljače 2023. na području ​S​plitsko-dalmatinske​ županije​ u više navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju i bludnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka.​ Terete ga uz to da je kao roditelj više puta grubo zanemario svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja ​svog 18- godišnjeg ​djeteta.


Optužnicom se ​24-godišnjaka tereti ​da je u prosincu 2022. u nekoliko navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka prijetnjom.​


Tužiteljstvo je predložilo da se protiv ​57-godišnjaka produlji istražni zatvor s obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi ponovio ista ili slična kaznena djela.


Policija - ilustracija

Foto: Ilustracija