Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

PU

Od utorka do subote u Karlovačkoj županiji uhvaćeno osam krijumčara 71 migranta

Autor: Hina

03.09.2023. 16:58
Od utorka do subote u Karlovačkoj županiji uhvaćeno osam krijumčara 71 migranta

Foto: Vedran Karuza/Novi listSlužbenici Ravnateljstva policije i granične policije iz Cetingrada su od srijede do subote na području Karlovačke županije uhvatili osam krijumčara ukupno 71 migranta u sedam slučajeva, a u subotu je potjera završila slijetanjem s ceste, no bez ozlijeđenih, priopćeno je u nedjelju. U srijedu navečer su u razmaku nekoliko minuta policijski službenici na području Vojnića  zaustavili i kontrolirali dva automobila koprivničkih registracija – prvim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin prevozeći četiri ilegalna migranta, a drugim 48-godišnji hrvatski državljanin, koji je prevozio 17 migranata.


U četvrtak ujutro je u Karlovcu zaustavljen kombi austrijskih registracija kojega je vozio 41-godišnjak iz Turske, a u tovarnom prostoru je zatečeno 15 stranaca koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Istog dana poslijepodne također u Karlovcu je ustanovljeno da 37-godišnjak iz Hrvatske u osobnom automobilu đakovačkih registracija prevozi osam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. U petak rano jutro je policija na području Vojnića zaustavila kombi bosansko-hercegovačkih registracija kojega je vozio 26-godišnji državljanin BiH, a u vozilu je zatečeno 20 ilegalnih migranata koji su noću nezakonito ušli u Hrvatsku. Kasnije tog dana na području Vojnića su zaustavljena dva osobna automobila BiH registracija – jedan je služio kao prethodnica koja dojavlja položaje policijskih kontrola i njime je upravljao 44-godišnjak iz Azerbajdžana, dok je drugim upravljao 21-godišnjak iz Gruzije, a prevozio je dva migranta.


U sinoćnjoj policijskoj potjeri na području Karlovca policija je svjetlosnim signalima nastojala zaustaviti automobil zagrebačkih registracija, a 26-godišnji vozač iz Indije s dozvolom boravka u Hrvatskoj, nije se zaustavio, a zbog prebrze vožnje je sletio s ceste na travnatu površinu. Prevozio je pet migranata. Protiv ukupno osam muškaraca su podnesene kaznene prijave, priopćeno je iz Karlovačke policijske uprave.