Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

ZRAKOPLOVNA NESREĆA

Kod Zagreba se srušila Cessna, jedna osoba poginula, a tri ozlijeđene

Autor: Portal NL

25.05.2024. 18:25
Kod Zagreba se srušila Cessna, jedna osoba poginula, a tri ozlijeđene

Foto: Igor Kralj/PIXSELLManji zrakoplov srušio se u subotu na području zračne luke u Ježdovcu, poznatije kao aerodrom Lučko, potvrdili su Hini iz zagrebačkog HGSS-a i DVD-a Stupnik.


HGSS-ovci i vatrogasci bili su angažirani u lociranju mjesta pada, podignuti su bili i dronovi, a na terenu su i ekipe Hitne pomoći.


Portal Večernjeg lista objavio je neslužbenu informaciju da su tri osobe preživjele dok je jedna osoba preminula. U zrakoplovu mađarskih registarskih oznaka su, prema neslužbenim informacijama, bile četiri osobe.
Riječ je o zrakoplovu Cessna 182, četverosjedu s jednim propelerskim motorom iz 1961. godine, a navodno je služio za padobranske skokove, doznaje Večernji.


O nesreći se oglasila zagrebačka policija. U 16:51 sati zaprimili su dojavu o padu manjeg sportskog zrakoplova, u šumi južno od Kerestinca.


Izlaskom na teren potvrdili su točnost dojave te se ukazuje pomoć ozlijeđenima, a mjesto događaja je osigurano.


“Danas, 25. svibnja 2024. u 16:13 sati dobili smo dojavu od OCCZ-a o mogućem padu manjeg zrakoplova na području Lučkog.


Na teren su odmah upućeni timovi HGSS Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac, te su trenutno na terenu s ostalim operativnim snagama. vatrogasaca, policije i HMS”, izvijestili su iz HGSS-a.