Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Promet drogama

Kod 48-godišnjaka u automobilu pronađeno oko 858 grama marihuane

Autor: Portal ZL

06.07.2023. 10:58
Kod 48-godišnjaka u automobilu pronađeno oko 858 grama marihuane

Foto: Pixabay/IlustracijaPolicijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, provedena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 48-godišnjak na zadarskom području gdje je pronađeno oko 8 grama marihuane i digitalna vaga, dok je daljnjom pretragom njegovog automobila pronađeno oko 858 grama marihuane.


Droga mu je oduzeta, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 48-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.


Osumnjičen za dva kaznena djela
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 01. srpnja ove godine u Zadru na predjelu Poluotoka provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je otuđio novčanik s novcem.


Također ga se sumnjiči da je krajem lipnja ove godine na ulazu u jedan drugi ugostiteljski objekt na Poluotoku, oštetio elektronski sustav kontrole ulaza, čime je trgovačko društvo oštetio za iznos od oko 600 eura.


Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari.


Krađa


Jučer, 05. srpnja u Zadru, na predjelu Poluotoka, u poslijepodnevnim satima nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 20-godišnje državljanke Velike Britanije, čime je oštetio za nekoliko stotina eura, dok je u večernjim satima nepoznati počinitelj otuđio novčanik 37-godišnje državljanke Njemačke i pričinio joj materijalnu štetu u iznosu većem od 100 eura. Protiv nepoznatih počinitelja se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave.