Foto: Pixabay
Dovoljno je nekoliko kapi pa da bilo koje vaše jelo bude jedinstveno
Balzamični ocat karakterističnog je slatko-kiselkastog okusa pa ga je moguće kombinirati sa svim jelima, od predjela do deserta, uključujući i neke dobro poznate i ukusne koktele.
Dovoljno je nekoliko kapi da jelo od mesa, ribe, odležanih sireva, voća ili vrhnja bude jedinstveno.
Tjestenina od slanine, radiča i balzamičnog octa
Sastojci
- 160 g tjestenine
- 50 g dimljene slanine narezane na kockice
- 60 g crvenog radiča
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml suhog bijelog vina
- 1 žlica balzamičnog octa
Priprema
Slaninu narežite na kockice, a crveni radič narežite, operite i osušite.
U tavu stavite ulje, češnjak i popržite. Dodajte slaninu, papar i vino. Kratko pecite na jakoj vatri.
Dodajte radič i promiješajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i na kraju dodajte i nju ostalim sastojcima u tavi.
Poslužite još vruće na tanjuru uz nekoliko kapi balzamičnog octa.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
IZRAELSKI PREMIJER
Netanyahu spreman na prekid vatre s Libanonom
Nogomet
Druga nogometna liga Središta Split
Pavao Jeličić donio tri boda pionirima Primorca
Nogomet
presjek kola
Zadar lagano s Dalmatincem, svi mlađi pioniri upisali poraze
Nogomet
dominacija
Juniori Dasiadda prvi s gol razlikom +60!
Vaterpolo
UTAKMICE
Medveščak i Mladost kroz ušicu igre prošli Višnjikom
Zadar
POČIVAO U MIRU
Preminuo glazbenik Mario Šeperić: ‘Mirno spavaj anđele, živjet ćeš zauvijek u našim srcima…’
Zadarski prsten
odzvonilo neodgovornima
Kamere i kazne s ciljem zaštite prirode u Vrsima
Zadar
sastanak s načelnicima
Ministar Erlić otkrio: Zadar dobiva olimpijski bazen, Pag novu školu, Molat sveučilišni centar
Županija
ubrzan RAZVOJ
MISTO MOJE (5) Nekad su u Debeljaku rasle “strišnje” i Titova stabla, danas niču vile i bazeni
Zadarski prsten
viceprvak svijeta