Foto: Pixabay
Fettuccine s češnjakom i parmezanom kremasto su, mirisno jelo koje se priprema brzo i jednostavno. Savršena su kombinacija bogatog umaka, aromatičnog češnjaka i finog parmezana.
Uz svježe sjeckani peršin, ovaj recept unosi eleganciju u svaki obrok.
Sastojci za četiri porcije
- 30 g maslaca
- 4 češnja češnjaka, protisnutog
- 470 ml pilećeg temeljca
- 240 ml mlijeka
- 230 g fettuccina
- Sol, po ukusu
- Papar, po ukusu
- 25 g naribanog parmezana
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Priprema
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu. Dodajte tjesteninu.
Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu.
Kuhajte tjesteninu. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu.
Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.
Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
BRAVO!
OGROMAN USPJEH! Samuel Kolega na postolju u noćnom slalomu
Crna Kronika
PUZ
Prijavljeni za uništavanje škole sumnjiče se za tešku krađu u pokušaju
Košarka
Dan za povijest
Košarkašice Zadar Plusa Zemuniku darovale prvu međunarodnu utakmicu
Hrvatska
IZBORI
Primorac: Milanoviću Hrvatska nije na prvom mjestu
Rukomet
Novo priznanje
Dalibor Jurinović i Marko Mrvica najbolji sudački par u 2024. godini
Zadar
ATRAKTIVNI VIDEO
Objavljen video s leta iz Kopenhagena do Zadra, pogledajte kako to izgleda iz pilotske kabine
Županija
LOVINAC
Proveli smo dan na popularnom ličkom izletištu prepunom Zadrana: ‘Ovo nas je pomalo iznenadilo…’
Zadar
drugi krug
ANKETA Sučeljavanje je prošlo, a do izbora je ostalo nekoliko dana. Kome dajete svoj glas?
Zadar
HEP JAVLJA
OPET RADOVI! Dijelovi Zadra i okolice u četvrtak ostaju bez struje, provjerite adrese!
Zadar
ZAKLJUČANA VRATA