Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

međunarodni turnir

Mini Suncu jedno prvo i dva druga mjesta

Autor: Šime Ćurko

08.10.2024. 21:33
Mini Suncu jedno prvo i dva druga mjesta

Foto: RSK MINI SUNCE



U povodu Europskog tjedna sporta RŠK Mini Sunce iz Biograda organizirao je turnir u mini i super mini rukometu za dječake i djevojčice pod nazivom Rukomet bez granica. U tri kategorije (dječaci 2014. godište, djevojčice 2014. te mješovito 2016. i mlađi) u dvorani OŠ Biograd nastupilo je oko 330 dječaka i djevojčica iz deset klubova iz Bosne i Hercegovine (Izviđač Ljubuški, Bihać, Cazin, Novi Grad) i Hrvatske (Gospić, Knin, Karlovac, Vranjić, Solin, Mini Sunce).




Domaćin su nakon izlučnih borbi po skupinama, te pobjedama u polufinalu, izborili sva tri finala, a do prvog mjesta je stigao mješoviti sastav 2016. godišta. U borbi za prvo mjesto mladi Biograjci su pobijedili sastav Novi Grad. U finalu 2014. godišta dječaci Mini Sunca su poraženi od Izviđača, dok su djevojčice izgubile od Vranjica.


Izabrani su i najbolji igrači i igračice. U 2014. godištu najbolji igrač turnira je Tin Bunoza (Izviđač), najbolji vratar Mate Smolčić (Gospić), a u najboljoj petorci su i Marko Duvnjak (Mini-Sunce), Teo Pastuović (Karlovac) te Lali Leni Češko (Izviđač). Kad je riječ o djevojčicama najboljom igračicom proglašena je Leona Zorica (Mini Sunce), najbolja vratarka je Iris Živaljić (Vranjic), a u najboljoj petorci su i Petra Ilić (Izviđač), Sara Baleta (Vranjic) i Katja Alilović (Knin).


Za 2016. godištu najbolji igrač je Danilo Šaponja (Novi Grad), najbolji vratar Leon Lukić (Mini-Sunce), a s njima u društvu u najboljoj postavi su i Adem Salkić (Cazin), Emanuel Zorica (Mini-Sunce), Bartol Nižić (Izviđač).




Nagrade najboljima uručili su Drina Bešenić, pročelnica u biogradskoj gradskoj upravi, Siniša Rudić, međunarodni rukometni delegat, Leo Zorica predsjednik Društva športske rekreacije Junior, te Ljiljana Babara, predsjednica ŽRK-a Biograd.


– U godini u kojoj slavimo 20. rođendan kluba organizirali smo naš prvi međunarodni turnir, koji je bio vrlo uspješan, kako po prikazanoj igri tako i zadovoljstvu gledatelja, koji su napunili dvoranu.




Zahvaljujemo ekipama iz BiH na dolasku i sudjelovanju. Bilo je na kraju svega dosta veselja, plača, što je i očekivano kad je riječ o ovim izuzetno mladim natjecateljima, među kojima je sklopljeno puno novih poznanstva i sportskih prijateljstva.


Zadovoljstvo je još veće što su svi gostujući sastavi potvrdili dolazak dogodine, i što su nas pohvalili. To je poticaj organizaciju ovakvih događanja za najmlađe i u budućnosti – naglasio je Dražen Petrović, trener i predsjednik Mini Sunca.