Petak, 4. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PU ZADARSKA

Za vozačicu i dvojicu vozača zadarska policija traži kaznu zatvora: Vozili 'mrtvi pijani'

Autor: Portal ZL

04.10.2024. 18:19
Za vozačicu i dvojicu vozača zadarska policija traži kaznu zatvora: Vozili 'mrtvi pijani'

Foto: PU ZADARSKA



Noćas, 04. listopada u 00.40 sati u Zadru u Ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljala 20-godišnja hrvatska državljanka koja kod sebe nije imala vozačku dozvolu. Alkotestiranjem vozačice utvrđena je koncentracija alkohola od 1,56 g/kg.




Sinoć, 03. listopada u 22.15 sati u Zadru u Ulici nadbiskupa Vicka Zmajevića policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin u suprotnom smjeru. Daljnjom kontrolom vozača utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas. Alkotestiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 g/kg, dok je ponuđen test na droge odbio.


Nešto ranije sinoć, u 19.35 sati u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 57-godišnjak za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Alkotestiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,72 g/kg.


Vozačica i dvoje vozača su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te zadržani do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega su danas odvedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. U optužnom prijedlogu za 20-godišnju vozačicu zatraženo je zadržavanje, kazna zatvora u trajanju od 30 dana, novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca. Za 49-godišnjaka policija je u optužnom prijedlogu zatražila zadržavanje, novčanu kaznu od 1710 eura i kaznu zatvora u trajanju od 60 dana. Vozaču u dobi od 57 godina u optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, novčana kazna te kazna zatvora u trajanju od 60 dana.