Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

PU ZADARSKA

O napadu na snimatelja RTL-a u Arbanasima oglasila se zadarska policija: Napadač je bio pijan, prijetio mu..

Autor: Portal ZL

27.09.2024. 11:35
O napadu na snimatelja RTL-a u Arbanasima oglasila se zadarska policija: Napadač je bio pijan, prijetio mu..

Foto: PU ZADARSKA/Ilustracija



O napadu na televizijskog snimatelja zadarske ekipe RTL-a Ivana Stipčevića od strane R.K. oglasila se PU zadarska, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.


– Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela narušavanja nepovredivosti doma i prijetnje na štetu 31-godišnjaka. Muškarca se sumnjiči da je 25. rujna oko 18.50 sati u Zadru na gradskom predjelu Arbanasi na ulici, pod utjecajem alkohola, bez ikakvog povoda verbalno napao 31-godišnjaka vrijeđajući ga raznim pogrdnim riječima, a potom ga napao i fizički te ga udario nekoliko puta šakom u glavu. Nakon što se oštećeni udaljio te otišao u svoju obiteljsku kuću koja se nalazi u blizini, osumnjičeni je došao za njim, gdje mu je u dvorištu kuće uputio ozbiljne prijetnje smrću te ga ponovno fizički napao šakom u predjelu glave.


Dolaskom policijski službenika na mjesto događaja 34-godišnjak je nastavio s vikom i galamom prema oštećenom te se pokušao udaljiti zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Doveden je u policijsku postaju gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,27 g/kg. Oštećenom je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede.




Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, 34-godišnjak je predan u pritvorsku jedinicu policije te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava, stoji u priopćenju.