Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

BIOGRADSKA NOĆ

Tradicionalna fešta u Biogradu priprema bogat program

Autor: Portal ZL

02.08.2024. 17:20
Tradicionalna fešta u Biogradu priprema bogat program

Foto: TZG BIOGRAD NA MORU



Tradicionalna velika turistička fešta posvećena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti održat će se 4. kolovoza 2024. godine (nedjelja) od 20.30 sati u Biogradu na Moru na Rivi.




Biogradska noć manifestacija je koju organizira Turistička zajednica grada Biograda na Moru.


FOTO: TZG BIOGRAD NA MORU


Ova tradicionalna turistička manifestacija puna je doživljaja gdje se dočaravaju razni zvučni i svjetlosni efekti: piromuzički vatromet i defile osvijetljenih brodova. Svi posjetitelji moći će uživati u pripremi specijaliteta na otvorenom, od poljičkog soparnika, brudeta, uštipaka pa do pečenih srdela koje će besplatno dijeliti TZ grada Biograda. Na manifestaciji će sudjelovati i razni OPG-i te udruge koji nude svoje autohtone proizvode kao što su maslinovo ulje, sirevi, likeri i rakije, suhe smokve, med i sl, ali i rukotvorine poput unikatnog nakita i dekoracija. Za zabavno – glazbeni program na dvije pozornice na Rivi zaduženi su grupa Magazin, klapa Bunari iz Vodica, Berekini te Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata s otoka Korčula. Vrhunac Biogradske noći svakako je, kao i svih ovih godina, spektakularni piromuzički vatromet koji je postao i zaštitni znak ove manifestacije, a po kojoj gosti grada Biograda planiraju svoj odmor.


Biogradska noć predstavlja vrhunac biogradskog ljeta, a okupi više desetaka tisuća posjetitelja pa ih se barem toliko očekuje i ove godine.


FOTO: TZG BIOGRAD NA MORU