Nedjelja, 28. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

CRKVA SV. LOVRE

[FOTO] Don Tin Vidov služio mladu misu u Kalima

Autor: Šime Ćurko

28.07.2024. 14:14
[FOTO] Don Tin Vidov služio mladu misu u Kalima

Foto: Šime Ćurko



Danas je u Kalima don Tin Vidov služio mladu misu misu pred punom župnom crkvom Sv. Lovre. To je druga mlada misa u ovom ribarskom mjestu u samo tri tjedna, nakon što je ove godine za svećenika Zadarske nadbiskupije zaređen i don Rudi Juras. I to u godini u kojoj Kali slave 400. godina župe. U Zadarskoj nadbiskupiji aktivno je sedam kaljskih svećenika.


Foto: Šime Ćurko




Današnje slavlje počelo je procesijom iz crkve do rodne kuće don Tina. Tamo su, prema lijepoj tradiciji, svom sinu i mladomisniku blagoslov podijelil njegovi roditelji Boris i Elza. Procesija se potom vratila u crkvu, gdje je počelo svečano euharistijsko slavlje prije kojeg je okupljene pozdravio don Marko Vujasin, župnik Kali i Kukljice. Propovijedao je don Tomislav Končurat, Kaljanin koji je zaređen za svećenika prije šest godina. Bio je to i osoban trenutak budući da su don Tomislav i don Tin rođaci.


Foto: Šime Ćurko


– Budi vjeran Kristu i svom pozivu, koji će imati lijepih trenutaka, kao što je ovaj, ali bit će i teških dana u tvojoj službi – rekao je don Tomislav.


Foto: Šime Ćurko


Nazočne je na kraju mise pozdravio i don Tin koji je dao hvalu Bogu za službu na koju ga je prozvao.




– Hvala mojim roditeljima i sestrama, kao i svima koji su me podržavali na putu prema svećeništvu – naglasio je don Tin.


Foto: Šime Ćurko


Osim trojice svećenika Kali su posljednjih godina dali i tri redovnice. Svečani ručak održan je u školskoj dvorani u Kalima.


Foto: Šime Ćurko