Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PAŠMAN

Na prvoj Noći boksa veliki broj posjetitelja

Autor: Vesna Benić

07.07.2024. 16:37
Na prvoj Noći boksa veliki broj posjetitelja

Foto: Vesna Benić



Održana je prva Noć boksa na otoku Pašmanu, a nazočio joj je veliki broj ljubitelja boksa koji su se okupili na pašmanskoj rivi u centru mjesta, odmah uz more gdje je bio postavljen ring s reflektorima. Sudjelovali su boksači iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Ukrajine.


Foto: Vesna Benić


Revijalni i natjecateljski dio


Mario Milolov, trener boksa BK Pašman kazao je kako je u goste došao slovenski borac Val Prosenjak (BK Slovenska Bistrica) koji odmjerava snage s našim reprezentativcem i europskim juniorskim osvajačem bronce Matijom Berendom (BK Ronin).


– Tu je i zadarsko-zagrebački revanš Lovre Ćoze (BK Bandog) i Danijela Šutala (BK Gladijator). Nastupa i naš kadet Jakov Dunić (BK Pašman) u svom prvom meču protiv Luke Buovca (BK Zadar). Došli su i iz BK Ares Diabolik Zadar za koji nastupa Ukrajinac Yaroslav Biryukov s 50 mečeva u rukavicama, kazao je Milolov i objasnio kako je boks sport koji zahtijeva i izdržljivost i snagu.




Prije početka boksačkog spektakla nastupale su mažoretkinje s otoka Ugljana i Pašmana, a za dobru glazbenu atmosferu boksačke priredbe pobrinuo se DJ Brane. Noć boksa na Pašmanu podržao je Hrvoje Marić, predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije i član izvršnog Hrvatskog boksačkog saveza i naglasio kako su izrazito ponosni na prvi boksački turnir koji se održava na otoku.


Hrvoje Marić, Lovre Ćoza, Mario Milolov, Danijel Šutalo i Ivano Skoblar/Foto: Vesna Benić


– Jako smo zadovoljni zato jer vidimo koliki je već odaziv gledatelja koji su došli podržati svoje boksače. Moramo napomenuti da imamo čak dva meća naših otočana koji su se već prezentirali na otvorenom prvenstvu Zadarske županije, izjavio je Marić.


Sportski novinar Robert Zorić bio je voditelj manifestacije na kojoj je bilo devet borbi.


– Imamo plave i crvene kuteve i devet borbi po tri runde boksačkog meča od kojih su neke revijalnog karaktera što znači da nema bodovanja, a neke su borbe službenog natjecateljskog karaktera gdje će momci dobivati bodove i imat ćemo pobjednika koji će dobiti zlatnu medalju, objasnio je Zorić.


Zlatni Ćoza i Skoblar


Međunarodni suci bili su bivši boksači Petar Grubišić, Igor Sladić, Žarko Mladin i Ivan Votuc dok je tehnički delegat bio Naim Ramaj.


– Prva uloga sudaca je zaštititi boksača u ringu, druga uloga je ocijeniti boksačeve sposobnosti i treća uloga je naravno dosuditi tko je bolji po bodovima, pojasnio je Grubišić dok je Votuc rekao kako je zadatak tehničkog delegata da natjecanje prođe po svim pravilima i propozicijama.


– Postoje međunarodni propisi na temelju koji mi održavamo sva natjecanja pod pokroviteljstvom Hrvatskog boksačkog saveza te je tehnički delegat osoba glavna za provedbu i kontrolu svega, istaknuo je Votuc.


Na boksačkoj priredbi borili su se juniori, kadeti i seniori. Lovre Ćoza (BK Bandog) i Danijel Šutalo (BK Gladijator) najborbeniji seniorski par vodio je oštru borbu, a pobjednik meča je bio Lovre Ćoza i osvojio zlatnu medalju dok je Šutalo dobio srebrnu. Ivano Skoblar (BK Zadar) proglašen je najboljim boksačem i pobijedio u borbi s Lovrom Bartolović (BK David).


Mario Milolov i Hrvoje Marić najboljima su uručili pehare i medalje.


Uručene su i zahvalnice načelniku Krešimiru Ćosiću i Hrvoju Mariću


Organizator prve Noći boksa bio je BK Pašman, uz veliku organizacijsku i logističku potporu Općine Pašman i TZO Pašman. Krešimir Ćosić načelnik Općine Pašman budno je pratio manifestaciju, a čestitke za prvu i jedinstvenu boksačku priredbu na otoku Pašmanu pristizale su sa svih strana. Tom prigodom trener Milolov zahvalio mu je na potpori i uručio mu posebnu zahvalnicu za izniman doprinos u promicanju boksa na otocima kao i Hrvoju Mariću, predsjedniku Boksačkog saveza Zadarske županije.


Veliki broj posjetitelja boksačkog spektakla na Pašmanu dokaz su kako nisu samo glazbena događanja ta koja privlače gledatelje i turiste.