Foto: iStock/NL
Panuozzo prava je umjetnost među sendvičima u Italiji, a poseban je po tome što se kruh radi od tijesta za pizzu i termički se obrađuje nekoliko puta da bi se postigla hrskavost.
U slučaju da si želite priuštiti malo drugačiji sendvič za doručak ili večeru, predlažemo da napravite vlastiti panuozzo s neodoljivim pestom.
Sastojci
Za tijesto
- 300 g jakog bijelog brašna za kruh, plus dodatak za posipanje
- 3g (oko pola vrećice) suhog kvasca
- 1 žlica maslinovog ulja
Za nadjev
- 1 rajčica prepolovljena i narezana na ploške
- 4 kriške kuhane šunke
- 150 g kuglice mozzarelle, narezane i začinjene
- rukola (po želji)
- 6 žlica pesta (recept pogledajte u nastavku)
- 1 žlica maslinovog ulja
Pesto od bosiljka
Sastojci
- 50 g pinjola ili indijskih oraščića
- velika hrpa bosiljka
- 50 g parmezana ili vegetarijanska alternativa
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 100 ml maslinovog ulja
Priprema
Tostirajte orahe u tavi na laganoj vatri. Stavite u mini sjeckalicu s preostalim sastojcima ili upotrijebite veliki tučak i mužar , a zatim umutite ili istucite u grubi umak. Čuva se tri dana u hladnjaku.
Priprema panuozzo sendviča
Stavite brašno u veliku zdjelu, a zatim umiješajte kvasac i veliki prstohvat soli. Napravite udubinu u sredini, ulijte 175 ml tople vode i ulje te drvenom kuhačom umiješajte mekano, prilično mokro tijesto.
Prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 5-8 minuta dok ne postane glatko. Tijesto podijeliti na četiri loptice i posložite ih na pobrašnjen pleh s većim razmakom. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sa strane oko 40 minuta do jednog sata dok se ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 240 C (ventilator) i stavite lim za pečenje u pećnicu da se zagrije. Kuglice tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini u baguette štapiće duge oko 22-25 cm, a potom ih stavite na vrući pleh i pecite 10-12 minuta dok ne napuhnu i porumene.
Zatim ih ostavite da se ohlade.
Za sastavljanje razrežite kruh s jedne strane i uredno rasporedite rajčicu, šunku, mozzarellu i rukolu. Pomiješajte pesto s maslinovim uljem, pokapajte, prepolovite i poslužite, piše BBC.
najnovije
najčitanije
KK Zadar
Hvalevrijedan potez
Pavle Marčinković otpisao potraživanje prema KK-u Zadar
Crna Kronika
NESREĆE
U prometnim nesrećama u Zadru ozlijeđeni pješaci, završili u bolnici
Ostali sportovi
Prva ŽMNL
Prva pobjeda Dasiadda, utiha Fortune protiv KB-a
Hrvatska
OCJENE
TripAdvisor: Hrvatska s razumnim cijenama i iskustvima vrijednih novca
Footopis
cilj ostvaren
Vatrena misija u Ligi nacija bila je uspješna: Posebno su impresionirali igrači ‘iz drugog plana’
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja