Foto: iStock
Uz okuse pesta, sušenih rajčica i mozzarelle mesu ćete dati jednu novu dimenziju
Piletina je jedna od najsvestranijih namirnica, a tko uživa u njoj, nema na koje načine ju već nije spravio!
Nedavno smo pisali recept o hasselback krumpirima, a danas vam donosimo jednu ideju za ručak baš na tom tragu: hasselback piletinu!
Uz okuse pesta, sušenih rajčica i mozzarelle mesu ćete dati jednu novu dimenziju a vjerujemo da će vam ovaj recept postati jedan od regularnih u kuhinji.
Sastojci
- 4 komada pileća prsa bez kože
- 1 kuglica mozzarelle
- 4 komada sušenih rajčica, narezane na ploške
- šaka bosiljka
- maslinovo ulje
- 4 žlice svježeg pesta
Postupak
Zagrijte pećnicu na 200°C (ili 180°C ako koristite ventilator).
Pileća prsa zarežite po širini, držeći razmak oko dva cm, no pripazite da ne zarežete meso do kraja.
Na svaki rez dodajte tanku krišku mozzarelle, tanku krišku rajčice i list bosiljka sve dok ne ispunite sve rezove.
Meso stavite na lim, začinite i pokapajte s malo maslinovog ulja pa pecite 15-20 minuta dok piletina ne bude pečena i dok se sir ne otopi. Prelijte pestom i još nekoliko listića bosiljka. Poslužite i uživajte u jelu!
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja