Foto: Mislav Klanac
Danas je otvoreno sedmo proljetno izdanje Zadar Street Food Festivala (SFF) na Puntamici. Riječ je o prepoznatljivom zadarskom gastro brendu koji je od samog početka prepoznat kao važan dio lokalne turističke priče, napose u predsezoni, ali i u posezoni. Zadrane, ali i turiste očekuje punih deset dana uživanja u vrhunskim delicijama inovativne i moderne gastronomske ponude ovogodišnjih predstavljača.
Uz to, posjetitelje očekuje niz koncerata domaćih izvođača u ugodnoj atmosferi tik do morske obale. Prvi dan Street Food Festivala otvorio je DJ Shpela u popodnevnim satima, dok večeras posjetitelji imaju priliku uživati u nastupu Sandi Cenova, u nedjelju u nastupu Indire, dok je za zatvaranje, 5. svibnja najavljen koncert TBF-a.
Govoreći o ovom festivalu njegov organizator Tomislav Fain nam je kazao kako je ponuda hrane raznovrsna, iako su ove godine ograničili broj štandova na osam.
– Jedan od njih je posvećen vinima, Zadar Wine Festival, koji promovira naša lokalna vina. Tu je i naš poznati Burgers & More sa svojom uvijek inovativnom ponudom burgera. Također, ove godine nam se po prvi put pridružio Sweet House jer prošlogodišnji sudionici nisu mogli sudjelovati, pa oni ove godine predstavljaju slatku ponudu raznih vrsta palačinka, sladoleda, waffle, ali i mnoge druge slastice.
Od prošle godine s nama je Tasty Chicken House, a suradnja s njima je potvrdila veliku popularnost piletine. Također, s nama je poznati zadarski restoran azijske hrane Maguro, koji je dobio novog vlasnika, donoseći tako neke promjene u ponudi, uključujući sushi burger.
Odlična ponuda
Nadalje, Feral House je s nama od početka i etablirao se sa svojom kvalitetnom ponudom, u prvom redu tortilja. Ove godine smo posebno sretni jer smo uspjeli dovesti Fish House s vrhunskim ribljim specijalistima. Picnic Mingle & Fun je, pak, za ovu godinu najavio dva nova burgera, istaknuo je Fain.
Picnic Mingle & Fine redovito sudjeluje na različitim manifestacijama te su dobitnici brojnih nagrada. Njegov vlasnik Vedran Božićev, kazao je kako na Street Food Festivalu predstavljaju dva nova burgera.
– Frenchy je imao premijeru ove zime. Sastoji se o chutneyja od šipka, ljubičaste kapule, rikule, brie sira, ajolija i dijon senfa. Drugi je Double Cheese ili Smokey Cheese, s duplim sirom, barbeque majonezom, kiselim krastavcima i iceberg salatom. Uz to, po prvi put na ovom festivalu predstavljamo i naš batat s pistacijom.
Od naših koktela posebno bih izdvojio Rose koktel koji pripremamo u dvije faze. Prvo maceriramo jagode u alkoholnoj bazi, zatim ih miješamo s Degarra Roseom. Campari infuziran s jagodama i vinom kuhamo na 55 stupnjeva dva sata u vakuumu. Tako pripremljen koktel poslužujemo s dehidriranim jagodama, priča Božićev.
Posjetili smo i Maguro kućicu gdje su nam ispričali nešto više o njihovoj specijalnoj ovogodišnjoj ponudi, Burger sushiju.
– Zamotali smo ga u nori algu, sushi rižu, te smo ga punili lososom, krastavcem, svježim sirom i tobikom. Tobiko je zapravo umak od ribljih jajašaca koji daje ovom sushi burgeru jednu hrskavu notu. Ljudi su iznenađeni veličinom porcije, tako da vjerujemo da će to biti hit jelo ove godine u Zadru, poručili su Krešimir i Ana.
najnovije
najčitanije
Županija
PREDAVANJE
Silvija Šiljeg održala predavanje na temu kvalitete života u Zadru
Zadar
ADVENT POČINJE
U nedjelju otvaranje ovogodišnjeg Adventa u Zadru, evo što vas čeka
Hrvatska
vremenske neprilike
HAK: Snijeg otežava promet prema Dalmaciji i Rijeci
Nogomet
STARI ZNANCI
Hrvatska saznala suparnika za četvrtfinale Lige nacija
Zadar
GOVOR
Gradonačelnik Dukić: ‘Zadar je baš zato toliko čudesan. Hvala vam svima na povjerenju…’
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja