Foto: iStock
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste
Luk, lagana vatra, malo ulja i puno strpljenja ključni su sastojci za napraviti odličan karamelizirani luk!
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste. Dok ga spravljate kuhinja će početi neodoljivo mirisati, a kada ga okusite – nema natrag!
Sastojci
Osnovni recept:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 velike glavice luka (crvenog ili bijelog), narezane na ploške
- prstohvat soli
Dodatno:
- 2 žlice mekog smeđeg šećera
- 1-2 žlice balzamičnog octa
Priprema
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri.
Dodajte luk zajedno s velikim prstohvatom soli i lagano kuhajte oko pola sata do 40 minuta. Povremeno promiješajte da se komadi luka ne zalijepe ili zagore, a cilj je da postanu mekani i zlatne boje. Ako se luk počne hvatati za stijenke ili lijepiti, dodajte malo vode u tavu i dobro promiješajte.
Po želji dodajte šećer i ocat kako biste dobili slatki, pomalo britki okus . Nastavite kuhati na laganoj vatri još pet minuta, povremeno miješajući dok smjesa ne postane ljepljiva i dok se šećer se otopi, a ocat reducira.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
HRVATSKI SABOR
Plenković u Saboru predstavlja nove ministre, traju slobodni govori: ‘Ovaj pamflet bacite u smeće’
Crna Kronika
nepoznati počinitelj
Na Obali kralja Tomislava ukraden bicikl
Ostali sportovi
Hrvanje
Tata, nije sve u medalji
Crna Kronika
prijevara
Primio predujam za radove u Zadru koje nije izvršio
Županija
INCIDENT U KALIMA
Dok Darija hvale kao humanitarca, načelnik tvrdi da je samo on žrtva
Crna Kronika
isključen iz prometa
Vozač BMW-a koji se na Foši zabio u parkirane automobile vozio pijan i bez pojasa!
Zadar
vremenska prognoza
UPALJEN METEOALARM Stiže nam nevrijeme s olujnim jugom!
Zadar
IV. b razred
I nakon pola stoljeća od mature “ekonomisti” nisu štedjeli emocije
Županija
opg žuža
“TVORNICA” U BAŠTICI Hrvati traže domaće jagode, a cijena…
Scena
HIT BABY LASAGNE