Foto: iStock
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste
Luk, lagana vatra, malo ulja i puno strpljenja ključni su sastojci za napraviti odličan karamelizirani luk!
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste. Dok ga spravljate kuhinja će početi neodoljivo mirisati, a kada ga okusite – nema natrag!
Sastojci
Osnovni recept:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 velike glavice luka (crvenog ili bijelog), narezane na ploške
- prstohvat soli
Dodatno:
- 2 žlice mekog smeđeg šećera
- 1-2 žlice balzamičnog octa
Priprema
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri.
Dodajte luk zajedno s velikim prstohvatom soli i lagano kuhajte oko pola sata do 40 minuta. Povremeno promiješajte da se komadi luka ne zalijepe ili zagore, a cilj je da postanu mekani i zlatne boje. Ako se luk počne hvatati za stijenke ili lijepiti, dodajte malo vode u tavu i dobro promiješajte.
Po želji dodajte šećer i ocat kako biste dobili slatki, pomalo britki okus . Nastavite kuhati na laganoj vatri još pet minuta, povremeno miješajući dok smjesa ne postane ljepljiva i dok se šećer se otopi, a ocat reducira.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja