
Foto: iStock
Činjenicu da će vam za njih biti potrebno svega pola sata nitko neće moći ni pretpostaviti...
Tartlete od rajčice s lisnatim tijestom sadrže neke od najfinijih namirnica koje zajedno nude pravu hrskavu rapsodiju.
Svaki zalogaj mješavina je lisnatog lisnatog tijesta, kremaste ricotte, talijanskog začinskog bilja i sočnih rajčica. Izvrsna su ideja za zalogajčiće za kućni party ili pak za filmsku večer. Veoma su jednostavne za napraviti, a činjenicu da će vam za njih biti potrebno svega pola sata nitko neće moći ni pretpostaviti…
Sastojci
- 250 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 250 g ricotta sira 8 oz
- 100 g parmezana
- 1 čajna žličica soli
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 3 žlice mljevenog svježeg bosiljka te nekoliko cijelih listova za ukrašavanje
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog origana
- 220 g mini rajčica
- 1 žlica maslinovog ulja
- malo krupne soli za posip
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje.
Stavite lisnato tijesto na dasku za rezanje i narežite na devet jednakih pravokutnika, te unutar svakog nožem plitko zarežite tako da dobijete ‘okvir’ debljine jednog centimetra. To služi kao granica za površinsku smjesu od sira, dok ćete rubove kvadrata ostaviti praznima kako bi se tijesto lijepo ispeklo.
Zatim, u zdjeli pomiješajte ricottu, parmezan, sol, papar, bosiljak, češnjak u prahu i origano.
Umutite jaje u maloj posudi i ostavite sa strane – to će služiti za premaz kasije.
Stavite pravokutnike od lisnatog tijesta na lim za pečenje na udaljenosti od dva do tri centimetra. Žlicom rasporedite smjesu od sira u srednji pravokutnik svakog komada lisnatog tijesta te zatim svaki pokrijte narezanim rajčicama.
Premažite rajčice maslinovim uljem a rubove svakog pravokutnika od lisnatog tijesta premažite razmućenim jajetom.
Tartlete stavite u pećnicu i pecite 20 minuta dok tijesto ne porumeni, okrećući lim za pečenje na pola.
Kada su gotove, izvadite ih iz pećnice i ohladite na rešetki. Pospite svježim bosiljkom, krupnom solju i svježe mljevenim paprom i poslužite, prenosi The heirloom pantry.
najnovije
najčitanije
Plodovi zemlje i mora
PLAVI SVIJET
Europa jede skupu ribu, a srdela nije ni među prvih deset
Svijet
na Cvjetnicu
Papa Franjo neočekivano se pojavio na Trgu svetoga Petra
Gastro
Njoki od batata
Ovo je novi hit ljubitelja tjestenine
Svijet
nova promjena
Trump se opet predomislio. Niz elektroničke robe proizvedene u Kini oslobođen od carina
Zadar
CVJETNICA
[FOTO] Zadarski nadbiskup predvodio misno slavlje na Nedjelju muke Gospodnje
Županija
TRAŽBINA U PREDSTEČAJU
Partner Donne Vekić posudio zadruzi MasVin 300 tisuća eura. Novce želi nazad
Županija
Prvi u Dalmaciji
Svečano otvoren park i spomenik vrškim darivateljima krvi
Zadar
Jutro u gradu
[XXL FOTO] Subotnji đir pun sunca, šušura i dobre spize
Županija
svakodnevni smrad
Obrovac troši 27 tisuća eura za precrpavanje fekalija, a nova pumpa košta – 20 tisuća!
Crna Kronika
kaznena prijava