Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Hrvatski rukometni Kup

Zadrani prošli kroz Cetinu kao kroz plitak potok

Autor: Alen Plahinek

23.11.2023. 11:27
Zadrani prošli kroz Cetinu kao kroz plitak potok

Foto: Arhiva ZL



Uvjerljivu pobjedu ostvarili su rukometaši Zadra 1954 u četvrtfinalu Hrvatskog kupa regije Jug. S čak 19 pogodaka razlike bolji su bili od momčadi Trilja koja se natječe u rangu ispod Zadra, Drugoj HRL-jug. Sve ono što su trebali, Zadrani su demonstrirali u prvih nekoliko minuta utakmice kada su poveli 5:0, a onda je na isteku pete minute Trilj došao do prvog gola. Kroz događaje u gradiću na Cetini provela nas je sjajna ljevica Zadra te kapetan Ivan Čirjak.


– Od početka smo pokazali da je razlika u kvaliteti ogromna. Osim toga, imamo i puno širu klupu, dok su Triljani imali tek jednu-dvije zamjene i ostatak utakmice je igrala prva momčad. Mi smo svi okusili parket, nitko se nije ozlijedio i idemo dalje na prvenstvena uzbuđenja. Sve u svemu, da ne budem nepristojan, ali bio je to jači trening za nas – rekao je Čirjak, te dodao kakav je plan u Kupu za dalje.


– Mislim da idemo u polufinalu na pobjednika susreta Splita i Trogira. Po zdravoj logici reći ću na Trogir, odnosno pošto je premijerligaš, on dolazi na Mocire. U drugom polufinalu bi se po mojoj procjeni trebali sastati Metković Mehanika i Ribola Kaštela, također premijerligaši – zaključio je Čirjak.




TRILJ  20 (7)


ZADAR 1954  39 (17)


TRILJ – Gradska dvorana. Suci: Branimir Maloča, Stefano Rajković (obojica Split).


TRILJ: Mastelić, Brčić, Kozina 3, Bulj 1, Grubišić 3, Pudar 1, Grubešić 6, Budić Leto, Šipić, Kunac, Klarić, Babić 1, Kažimir, Dragušica 5 (2). Trener: Mario Dragušica.


ZADAR 1954: Perić, Korljan 6, Maršan 1, Knežević 1, Nakić 4, Bijelić, Goldner 2, Merhar 9, Prtenjača 2, Mazić 4, Bukva 2, Čirjak 4, Dujmović 2, Mikuljan, Grbić 2. Trener: Nino Jerak.


Sedmerci: Trilj 2 (2); Zadar 1954 0.


Isključenja: Trilj 2 minute (Budić, Leto); Zadar 1954 6 minuta (Goldner, Bukva, Mikuljan).