Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jakov Dujić

Zadovoljan sam u Gorici, ali želio bih otići u inozemstvo

Autor: Alen Plahinek

22.11.2023. 14:49
Zadovoljan sam u Gorici, ali želio bih otići u inozemstvo

Foto: Osobna arhiva



Unatoč sjajnoj prvoj sezoni u dresu Gorice, mladom zadarskom rukometnom biseru kojeg je pravom rukometnom odrastanju učio najbolji ikada, Ivano Balić, ne »cvjeta cvijeće« u drugoj sezoni u najjačoj domaćoj rukometnoj ligi. Nakon što je njegova Gorica prošle sezone izborila kvalifikacije za europska natjecanje i letjeli su visoko, ove sezone su »pali nisko«. Trenutačno se nalaze na šestom mjestu u Ligi A, ili skupini, od osam momčad i u deset susreta upisane su samo dvije pobjede.


– Pripreme su bile odlično odrađene, dobili smo nekoliko novih igrača i sve je izgledalo jako dobro. Međutim nekako nismo najbolje startali u sezonu. Izgubili smo nekoliko utakmica s malom razlikom i trener je dobio otkaz nakon sedam kola. Odigrali smo dva kola bez trenera i onda nam je na klupu zasjeo Tomislav Mesarov. On je s nama posljednja dva kola, upisali smo pobjedu protiv Karlovca i poraz od Zagreba – kazao je Dujić dodajući kako mu je žao su kola malo nizbrdo krenula.


– Sve je stvarno dobro funkcioniralo na pripremama, međutim ne znam gdje se dogodio kratki spoj. Jasno se znalo tko što radi, ali se sve nekako razvodnilo.


Ozljede




Iako sezona nije na vrhunskoj razini kao prošla, Jakov je zadovoljan sobom i svojim partijama.


– Ne mogu reći da sam podbacio, ali nisam još na maksimumu. Vidim, osjećam po sebi da se moja forma diže i bit će sve dobro. Imamo probleme u sastavu jer nam se ozlijedio jedan vanjski igrač i sada smo ostali nas trojica, što znači da nemamo zamjenu. Igrati svako kolo po 60 minuta je prilično naporno, međutim, da kucnem po drvu, ja sam zdrav – kazao je Dujić.


Da nije rukomet sve što ima u životu, Dujić pokazuje kroz akademsko obrazovanje.


– Svakako da se na neki način mislim baviti rukometom kroz život, zato i studiram na Kineziološkom fakultetu. Izvanredni sam student, tako da mogu izostajati s predavanja malo više od ostalih, što mi dobro dođe jer imam dva treninga dnevno. Dobro je sve posloženo što se učenja tiče, tako da jasno znam što kada trebam učiti. Ide dobro, polagano, ali dobro, ima prolaza, ima padova, kao i svaki drugi student – objasnio je Dujić.


Inozemstvo?


Proteklog je ljeta Dujić odigrao posljednje veliko natjecanje u mlađim selekcijama nacionalne vrste, a poziv za seniorsku reprezentaciju još čeka. Nekako je logičan potez u mladoj karijeri, nažalost, nakon etabliranja u Premijer ligi odlazak u potrazi za srećom izvan granica Republike Hrvatske.


– Volio bih. Najiskrenije volio bih otići u inozemstvo i okušati se tamo. Smatram da imam dovoljno znanja, naročito iz Akademije BM 07, a to sam sve nadopunio s iskustvom u mladoj reprezentaciji i sada u Gorici. To je zapravo sve nekakav i plan, ali vidjet ćemo što, gdje, kada i kako. Imao sam neke ponude, ali nisu bile za sljedeću sezonu, tako da trenutačno nemam ništa takvoga »na stolu« – rekao je Dujić te se tijekom govora o odlasku dotaknuo i svog Zadra.


– Moguće je da ću doći ovaj tjedan, nisam bio doma od Velike Gospe. Jednostavno ne stignem, ne mogu doći jer imamo treninge dva puta tjedno, vikend utakmice, fakultet… Danas navečer ćemo igrati protiv Sesveta, jer oni imaju europske obveze, a mi nemamo utakmicu do 2. prosinca, tako da ćemo imati nekoliko dana slobodno. Moram vidjeti s trenerom, ali vjerujem da će me pustiti – zaključio je Dujić.