Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vele obilježio božićni domjenak u Županiji

24.12.2019. 17:00


Ova je godina uistinu bila uspješna. Mnogi su projekti ostvareni, a novi u vrijednosti od tri milijarde kuna su u tijeku realizacije. Podsjetio bih na jedan veliki uspjeh koji je možda nedovoljno medijski afirmiran, a to je proglašenje Gaženice najboljom putničkom lukom na svijetu, jedno izuzetno priznanje koje nam je pristiglo u konkurenciji sto luka u svijetu. Tu činjenicu trebamo dodatno kapitalizirati u idućoj godini. Tu je i naša Zračna luka s ostvarenih 800 tisuća putnika, a nadam se da će iduće godine taj broj doseći milijun. Očekujemo dobre vijesti u vezi s Ryanairom u idućoj turističkoj sezoni. Za sve ono što radimo i za sve uspjehe zaslužni ste i vi mediji, vi ste važan dio te priče. Osim toga vi ste i naš korektiv i hvala vam na tome, rekao je, između ostalog, župan Božidar Longin na jučerašnjem božićnom domjenku koji je priređen za novinare i urednike zadarskih medija u Domu županije.
U ime zadarske »novinarske zajednice« domaćinima je zahvalio novinar Zadarskog lista Velimir Brkić istaknuvši kako je Županija otvorena prema medijima, a posebno je pohvalio aktivnosti Županije na području medicinske skrbi te skrbi o starima i nemoćnima.
I, na koncu, Vele je u svome simpatičnom stilu nasmijao kolege i domaćine završnom rečenicom: »Eto, neću duljiti, jer vidim da političari što više govore, manje glasova dobivaju.«