Foto: iStock
Uvijek odlična kombinacija za ručak ili večeru
U moru recepata s neizostavnom paštom, pronašli smo jedan za savršenu carbonaru bez puno sastojaka i gnjavaže.
Sastojci
400 g spaghetti
1 čajna žličica maslinovog ulja
200 g nasjeckane pancete
1 režanj češnjaka
4 žumanjka
50 g izribanog parmezana
50 ml punomasnog mlijeka
sol i papar
Priprema
Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju u kipućoj vodi. Dok se kuha, na tavi “prebacite” kockice pancete na ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu pa sklonite tavu.
U zdjeli umiješajte žumanjke, tri četvrtine ribanog parmezana i mlijeko. Po želji začinite solju i paprom pa sve zajedno dobro pomiješajte.
Kada se spaghetti skuhaju, dobro ih procijedite i ostavite u jednoj šalici vodu u kojoj se pašta kuhala.
Dodajte paštu u tavu u kojoj ste pekli pancetu, odmah prelijte smjesom od žumanjka i dobro miješajte tako da vam sva pašta bude prekrivena jajima.
Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva ili gusta, dodajte vodu u kojoj se kuhala pašta.
Poslužite odmah i ukrasite ostatkom parmezana.
Dobar tek!
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
nepoštivanje propisa
Zadarska policija ponovno nadzirala bicikliste, dobar dio dobio kazne
Style
korisni savjeti
Neke stvari ipak nije najbolje sušiti na sušilu, donosimo popis
Nogomet
LIGA NACIJA
Dalić: Francuska je jaka, ali želimo u polufinale
Zadar
SVEČANOST
[FOTO] Dodijeljene nagrade zasluženim dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra
Svijet
NEVRIJEME
Eiffelov toranj zatvoren dok obilan snijeg remeti promet u Njemačkoj i Francuskoj
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!