Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Molotovljevim koktelima zapalili kafić Bolero dok je obitelj spavala na katu

20.03.2016. 23:00
Molotovljevim koktelima zapalili kafić Bolero dok je obitelj spavala na katu


Inventar koji nije u potpunosti uništen prikriven je čađom, a materijalna šteta iznosi oko 200 tisuća kuna
U centru Gornjeg Karina, mjesta u Općini Obrovac, u noći s četvrtka na petak planuo je ugostiteljski objekt Bolero, koji se nalazi u prizemlju privatne kuće Jasmine i Gorana Dupora. Kako je Dupor kazao, napad se dogodio u trenutku kada su članovi njegovi tročlane obitelji spavali na katu kuće, izvijestile su “Novosti”.
– Supruga se trznula iz sna i kroz prozor ugledala dim. Sa sinom se sklonila u dvorište, a ja sam sišao do lokala, u kojem u sezoni vodimo kafić, i vidio da je sve prekriveno dimom. U tom trenutku je naišao policajac, koji se tu zatekao slučajno jer je bio u noćnoj ophodnji, i potom pozvao vatrogasce.
Obitelj je prvo posumnjala da je riječ o požaru uzrokovanom električnim instalacijama. No, osim razbijenih prozora, policija je tijekom očevida pronašla boce sa zapaljivom tekućinom, zbog čega postoji opravdana sumnja da je riječ o napadu molotovljevim koktelima. Kako kaže suprug vlasnice uništenog objekta, inventar koji nije u potpunosti uništen prikriven je čađom. Potvrdio je da je nepoznati počinitelj na objektu koji se nalazi u njegovom masliniku prije dvije godine ispisao uvredljive grafite.
– Kako bi se čovjek trebao osjećati nakon što mu napadnut dom? Nikome nisam dužan, niti sam ikome išta nažao učinio. Sve ovo mi je neočekivano i osjećam se kao da opet živimo u nesretnim devedesetima. A one bi trebale biti daleko iza nas – kazao je Dupor.
Na paljevinu je reagirao i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac, očigledno smatrajući da se radi o nacionalistički obojanom izgredu.
– Prilika je da zahvalimo policiji i vatrogascima te zamjeniku gradonačelnika Obrovca Stanku Mijiću. Također zahvaljujem i svom dobrom znancu iz Karina Gornjeg koji mi je javio o ovom napadu, a koji je i sam izbjeglica iz Bosne. Očekujemo da će policija otkriti počinitelje a sud ih primjereno kazniti, objavio je Pupovac na svom facebook profilu.
U zadarskoj policiji nemaju informacije o tome je li u trenutku izbijanja požara bilo koga kod kuće. Ozlijeđenih nema, a požar se nije proširio na kat, rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan i istaknuo kako policija još uvijek radi na razotkrivanju ovog slučaja. Materijalna šteta iznosi oko 200 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.