U četvrtak, 29. ožujka, izlazi prvi broj priloga “Spiza”. Riječ je o prilogu o gastronomiji i kulturi jela koji će izlaziti jednom mjesečno na 16 stranica. Prvi broj “Spize” posvećen je Uskrsu te tradiciji blagovanja za taj najveći katolički blagdan. Za Veliki petak, poznati zadarski kuhar Mario Arbanas, šef kuhinje u zadarskom restoranu “Pet bunara” predlaže grdobinu s povrćem i umakom od limuna, a za Uskrs janjeći kotlet s ružmarinom.
U “Spizi” donosimo i Marijev recept za uskrsnu pogaču. Kao namirnice mjeseca izdvajamo mladi luk i šparoge za koje smo pripremili i nekoliko proljetnih recepata. U “Spizi” predlažemo i obroke, ručak ili večeru za sedam dana. Tu su i aktualne cijene sa zadarske tržnice i ribarnice. Kao autohtoni recept zadarskog kraja predstavljamo Banjski brudet od sipe, kojeg priprema Renato Kraljev. Za ljubitelje vina, ali i dobre hrane, imamo priču o istarskim, Kozlović vinima, koja su predstavljena u restoranu Kaštel u zadarskom hotelu Bastion, uz specijalitete šefa kuhinje Ivana Buovca.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
POZNATA KNJIŽEVNICA
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka: “Život je lijep i kada ti smrt pokuca na vrata”
Zadar
GRADILIŠTE
ZAUSTAVLJENI RADOVI Inspekcija zapečatila gradilište zgrade uz Ulicu Nikole Tesle
Županija
OBAVIJEST
Proljetne deratizacije i dezinsekcije na području Općina Kolan i Sveti Filip i Jakov
Nogomet
LIVI KOD KNJAZA
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: ‘Budući da je mama kasnila po mene na treninge…’
Zadar
DHMZ
Danas oblačno, mjestimice kiša
Scena
TIK TOK
VIDEO Britanka bila na zabavi u Zadru pa ostala u čudu: ‘Tko je ovaj tip? Ljudi su ludi za njim’
Zadar
POZITIVNA PRIČA
‘DOBRI DUH ŠKOLE’ Zadranin David Babac bio na Wings for Life utrci, podržali ga nastavnici i prijatelji
Scena
JEDINA HRVATSKA EUROVIZIJSKA POBJEDNICA
Zadranka Emilija Kokić prisjetila se čuvenog dočeka: ‘Od Zemunika do trga bilo je auto na autu…’
Zadar
PREDIVNO
PRIMJER ZAJEDNIŠTVA Natalija i njena razrednica Marija nastupile zajedno na Wings for Life utrci
Županija
Zavjetna svetkovina