Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Cvijetom narcisa protiv raka dojke

25.03.2012. 22:00
Cvijetom narcisa protiv raka dojke


Pod motom “Cvijetom narcisa protiv raka dojke”, u subotu je Dan narcisa obilježen i u Biogradu na Moru.
Ovoj svehrvatskoj akciji, koju je pokrenuo Hrvatski forum protiv raka dojke i Europa Donna Hrvatske s ciljem zajedničke borbe protiv raka dojke, ali i donošenjem Nacionalnog programa za njegovo liječenje u specijaliziranim centrima, pridružili su se i svoj doprinos dali mnogi hrvatski gradovi i udruge.
Podaci koji govore da svake godine u Hrvatskoj od ove opake bolesti oboli oko 2.500 žena, a od toga ih 900 i umire, dosta su poražavajući pa ne čudi što su se brojne ženske udruge maksimalno angažirale na tom planu.
Tako su i udruga “Biograd na Moru – zdravi grad” te Savjet mladih Grada Biograda ovim povodom na biogradskoj rivi upriličili humanitarnu prodaju narcisa, ali i podjelu propagandnog materijala o bolestima raka dojke te o načinima prevencije i liječenju ove zloćudne bolesti. Predsjednica biogradske Udruge zdravi grad dr. Ljubica Labar zadovoljna je odazivom akciji. Cvijeće za ovu humanu akciju donirao je vrtni centar MbM iz Turnja, a sav prihod od prodaje bit će usmjeren Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru i to za kupnju aparata za limfnu drenažu.