Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvojica maloljetnika prijavljena za šet provala u kuće

10.01.2012. 23:00
Dvojica maloljetnika prijavljena za šet provala u kuće


Protiv dvojice maloljetnika policija je jučer podnijela posebno izvješće Državnom odvjetniku za mladež.
– Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicima u dobi od 14 i 17 godina, koje se sumnjiči da su u protekla dva mjeseca na području Paga provalili ukupno u šest kuća – izvijestili su iz PU zadarske.
Mađaru lopov odnio robu vrijednu 40 tisuća kuna
Mađarski državljanin (43), prijavio je jučer policiji provalu u kuću na području Vira. Njemu je, policiji još uvijek nepoznati počinitelj, točno neutvrđenog datuma u protekla dva mjeseca provalio u kuću i otamo mu ukrao pet televizora, električne kuhinjske aparate, odjeću i posteljinu u vrijednosti od 40-ak tisuća kuna.
Za ukradenim predmetima se traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava jednako kao i protiv lopova koji je na virskom predjelu Slatina s krova kuće, u vlasništvu 48-godišnjaka, ukrao solarnu ploču vrijednu oko 2.000 kuna.
Starigrađanin vozio “Fiat” s lažnim tablicama
U ponedjeljak, oko 21 sat, policijski službenici PP Obrovac u Starigradu su zaustavili 33-godišnjaka za kojeg su nakon pregleda njegove dokumentacije, utvrdili da upravlja automobilom Fiat na kojemu su se nalazile nepripadajuće registarske pločice.
– Pločice su mu oduzete, a protiv njega podnesena je kaznena prijava, izvijestili su iz PU zadarske.
Zadranin (31) vozio sa 2,25 promila alkohola
Zadranin (31) uhvaćen je za volanom s čak 2,25 promila alkohola čime je ujedno “osvojio” i prvo mjesto na ovotjednoj neslavnoj listi rekordera policijske akcije Vikend. Policajci su 31-godišnjaka zaustavili u subotu 7. siječnja, oko 2.20 sati na Obali kneza Branimira u Zadru, a nakon što je “napuhao” zavidan broj promila, protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim njega policija je tijekom akcije podvrgnula alkotestu još 151 vozača, a njih još 19 napuhalo je od 0,5 do 2,2 promila alkohola.
Tijekom provođenja akcije Vikend policajci su kontrolirali ukupno 322 vozila i vozača, a poduzeli su 169 represivnih mjera. Jedan je vozač kažnjen jer je za upravljačem zatečen bez položenog vozačkog ispita, osam jer su vozili automobile bez tehničkog pregleda i registracije, čak 54 vozača zatečena su u nepoštivanju prometnog znaka, šest ih je nepropisno pretjecalo, tri su projurila “kroz” crveno svjetlo na semaforu, a još troje upravljalo je vozilom za vrijeme zabrane.
Iz prometa je isključeno 36 vozača i osam vozila.
U tom se vremenu dogodilo osam prometnih nesreća u kojima su srećom samo dvije osobe lakše ozlijeđene.