Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Preko Alkara do četvrte pobjede

25.11.2011. 23:00
Preko Alkara do četvrte pobjede


Košarkaši Sonik-Puntamike večeras dočekuju u Jazinama sinjski Alkar. Dosad su u na svom terenu bili uspješni osim u prvom kolu kad je šibenski Jolly uzeo bodove. Protiv Sinjana nema druge nego ići po četvrti ovosezonski uspjeh iako su gosti napunjeni samopouzdanjem s(p)retno izvojevanom domaćom pobjedom u posljednjim sekundama nad Kvarnerom. Sportski direktor Puntamičana, Pero Perić, najavljuje zelene u izdanju kakvo su nas navikli gledati posljednjih sezona, s puno borbenosti i maksimalnim pristupom. Dosada je ta formula barem što se Jazina tiče za Puntamičane bila više nego uspješna.
– Alkar je naš tradicionalan suparnik s kojim se susrećemo već dugi niz sezona u A-1 ligi i tu nema nikakvih nepoznanica. Odlično poznajemo mi njih tako i oni nas, pa treba vidjeti u kakvom izdanju će biti igrači za vrijeme utakmice da bi se mogao dati neki konkretan sud. Sinjani su dosta dobro posložena momčad na svim pozicijama od zaštićenog Rogića koji igra na jedinici, preko Bubala i braće Modrić na dvici. Najopasniji njihov igrač je Gaurina i na njega trebamo dobro pripaziti i ne dopustiti mu da se razmaše. Pod košem su Alkarovci također kompaktni. Imaju tri dobra centra Tešiju, Župića i Ćurkovića što garantira neizvjesnu utakmicu u kojoj bi i gledatelji mogli doći na svoje.
U Alkaru nisu prezadovoljni s dosad odigranih sedam kola.
– Oni su možda očekivali da će biti na tragu lanjskih predstava kad su pod vodstvom Borisa Poljaka bili hit prvenstva. Dogodila im se jedna kriza i nanizali su četiri poraza što je dovelo do smjene trenera. Međutim dolaskom Davora Domazeta na klupu pokazali su karakter te su izvukli važne bodove u domaćem ogledu kontra Kvarnera. To nam je upozorenje da bi Sinjani mogli biti vrlo opasni večeras. Nadamo se da će naši igrači biti na tragu izvedbi protiv Dubrovnika, Zaboka ili Križevaca. S takvim pristupom sigurno smo u prednosti da uzdignute glave dočekamo kraj.
Problem vam predstavljaju ozljede.
– Najveći problem u posljednje vrijeme su nam ozljede ključnih igrača poput Blaževića i Vraneša. Međutim stisli smo se sa ovim što imamo. Uspjeli smo angažirati Tomu Dražovića koji bi nam od veće pomoći trebao biti u narednim kolima zbog hvatanja priključka s ostatkom momčadi. Bez obzira na sve te probleme moramo doći do te četvrte pobjede, jer bi tako napravili važan korak ka našem zacrtanom cilju ostanka u ligi – zaključio je Perić.


 SONIK NAGRAĐUJE IZMEĐU ČETVRTINA


Novi sponzor Puntamičana trgovačko društvo Sonik organizira za sve posjetitelje domaćih utakmica Sonik-Puntamike prigodnu nagradnu igru. U pauzi između četvrtina bacanjem lopti u gledalište najspretniji će moći zaraditi i poklon bonove za potrošnju u Sonikovim trgovinama. Uz borbenu i neizvjesnu košarku koju Puntamičani često priređuju u Jazinama evo još jednog mamca da se poveća mršava posjećenost utakmica zelenih.