Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Nitko kao Petešići

24.08.2011. 22:00
Nitko kao Petešići


Otac i sin Sretan i Ivan Petešić u finalu su uvjerljivo (13:3) pobijedili sastav u kojem su bili Ive Knežević, Berto Begonja i kao zamjena Božo Miočić


U organizaciji  Boćarskog kluba Poljica organiziran je turnir pod nazivom  Poljica kup 2011. u kojem su  natjecatelji odmjerili snage u  parovima. Ovo je prvi put kako  je organiziran turnir otvorenog  karaktera, a mogli su se prijaviti  parovi koji nisu rodom iz Poljica  te su pored domaćina još nastupili natjecatelji iz Vrsi,  Ljupča, Poljica Briga, Zadra i  Marušića. Tako se u Poljicima  okupilo 28 parova. Natjecanje  je trajalo tri dana, a pobjednici  su otac i sin Sretan i Ivan Petešić, koji su u finalu uvjerljivo  (13:3) pobijedili sastav u kojem  su bili Ive Knežević, Berto Begonja i kao zamjena Božo  Miočić. Ivan Petešić pokazao je  kako se može nositi s puno starijim i iskusnijim protivnicima  te se isticao preciznim pogocima. Za bližanje je bio zadužen  otac Sretan te su u zajedničkoj  kombinaciji bili nepobjedivi tijekom cijelog turnira. Trećeplasirani su Ivan Nemarić Popić i  Mišo Marinković. Oni su borbi  za treće mjesto svladali Danka  Jurlinu i Davora Ćurjurića  (13:3) najviše zahvaljujući mirnoj ruci i preciznim pogocima  Miše Marinkovića, koji je u tri  navrata izbio bulin i time osigurao odvajanje u rezultatu te  su zasluženo pobijedili i osvojili  treće mjesto.
– Raduje me što smo osvojili  turnir u kojem je konkurencija  bila jako velika, posebno u polufinalu i finalu. Postavili smo  taktiku u kojoj nam ni iskusni  protivnici nisu mogli konkurirati, a kako često zajedno igramo, timski rad i želja za pobjedom pokazali su se presudnima. Zahvalio bih svim sudionicima na korektnoj borbi i vjerujem da se vidimo sljedeće godine – izjavio je mlađi Petešić.
Uime organizatora sudionicima turnira zahvalio je Zoran  Jurlina koji je pobjednicima  uručio nagrade i medalje. Prvoplasirani par dobio je medalje  i 600 kuna, drugoplasiranom je  pripala nagrada od 400 kuna i  medalje, dok su trećeplasirani  dobili nagradu od 200 kuna i  medalje.
Zadovoljan turnirom bio je i  Željko Klečina, jedan od organizatora, koji je istaknuo da  je trodnevni turnir prošao u pravom sportskom ozračju.
– Vjerujem da ćemo i ubuduće  organizirati ovakva događanja  radi druženja svih sudionika,  promocije sporta i boćanja.  Hvala članovima BK Poljica koji su pripomogli da ovaj turnir  protekne onako kako smo i planirali – zaključio je Klečina.
Po završetku turnira svim sudionicima turnira priređena je  zajednička večera.