Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Može li Zadar učiniti što i Stoke?

29.07.2011. 22:00
Može li Zadar učiniti što i Stoke?


Najvažnije je ništa ne pokloniti Hajduku. Sigurno su umorni od utakmice i putovanja u Englesku i nazad. Na nama je da u najvećoj mogućoj mjeri iskoristimo taj umor. Cilj je ostati neporažen i na taj način doliti dodatno samopouzdanje u naše redove – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Jedno je sigurno, u nedjelju navečer oko 21 sat tribine Stanova bit će vjerojatno ispunjene do posljednjeg mjesta. Istini za volju, mjesta ni nema puno. Kada Hajduk gostuje na Stanovima to je uvijek tako, a ne treba sumnjati da će na tribinama biti puno navijača splitskih bilih. Nadajmo se samo da će simpatizera Zadra biti više i da će biti glasniji. Jer, ovo je ipak Zadar. Hajduku simpatije, ali neka bodovi ostanu u Donatovu gradu.
Zadar je u prvom kolu ostao neporažen, a u prvoligašu sa Stanova vjeruju da će tako biti i nakon sutrašnje utakmice. Hajduk je papirnati favorit, ali nerijetko se događalo da se u zbilji ne poklopi sve s tim “papirom”.
– Idemo odigrati za sebe i publiku. Ne sjećam se kada je utakmica na Stanovima počela u 21 sat, a mislim da će i ovaj kasnovečernji termin i igra pod reflektorima dodatno utjecati na atmosferu – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Voljnog momenta kod mojih igrača neće nedostajati, to je sigurno. Hajduk je favorit i kvalitetnija momčad, ali mi smo tu da svojim htijenjem, borbenošću i agresivnošću onemogućimo Hajduku laganu utakmicu. I naravno ostanemo neporaženi.
Zebić je uživo gledao utakmicu s Barcelonom, a sa Stokom putem TV-a.
– Stoke je bio poprilično agresivan i nije Hajduku dozvolio da se razmaše. Splićani su do daha došli u posljednjih 15-ak minuta i pokazali da su itekako opasni. To se nije toliko vidjelo u prigodama, ali vidi se itekako kvaliteta bilih. Imali su Splićani velikih problema s ubacivanjima u svoj šesnaesterac, ali srećom su tek jednom kapitulirali.
Ipak se očekuje drugačija utakmica na Stanovima, s napadački orijentiranim Hajdukom.
– Naravno, protiv Barcelone i Stokea Hajduk je igrao povučenije s jednom špicom. Za očekivati je da će protiv nas tražiti pobjedu i igrati s dva napadača, Vukušićem i Vukovićem, dok će po bokovima djelovati opasni Tomasov i Sharbini. Kao što sam već rekao, Hajduk je kvalitetniji, ali smatram da ih “na mišiće” možemo zaustaviti u njihovom pohodu prema našim vratima. Već sezonama Hajduk najlepršavije igra u Zadru, na nama je da ih u tome onemogućimo ovoga puta.
Znači li to da će Zadar u utakmicu krenuti s jednom špicom?
 – Još razmatramo sve mogućnosti, ali najvjerojatnije će biti tako. Još nam se napadači nisu razmahali, pa bi možda i pogubno bilo “istrpiti” dvije špice u napadu. Pojačat ćemo vezni red i svojom agresivnošću razbijati napade Splićana, a iz tih sutuacija pokušati priprijetiti Subašiću.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU