Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Zadarski festival seli na Poluotok

29.12.2010. 23:00
Zadarski festival  seli na Poluotok


Direkcija Festivala zabavne glazbe 2011. koji će se održati na ljeto sljedeće godine, ovog puta nije htjela ništa ostaviti slučaju, pa je tako već izišao natječaj za skladbe koji će trajati do polovine veljače sljedeće godine. Prijaviti se može za tri večeri festivala, a skladbe su slobodnog žanra, s preporukom da ne budu duže od četiri minute.
 Kako doznajemo od Damira Bucića iz agencije Amor, prve prijave se očekuju do prve polovice siječnja, a izabrane skladbe bit će izvedene tijekom tri dana festivala, sastavljenog od zabavne, dalmatinske, te treće, završne večeri. Ona će biti posebno zanimljiva budući da će se na njoj okupiti najjača imena hrvatske glazbe, najavio je Bucić. I u toj večeri, bit će prisutan natjecateljski karakter, no ona će biti slobodnog žanra, pojasnio je. Što se tiče ostalih karakteristika festivala, zadržat će štih ovogodišnjeg festivala:
– Zadržat ćemo istu ekipu, počevši od tehnike, rasvjete i razglasa, jedino će pozornica najvjerojatnije biti još veća. Također, donio sam odluku da ćemo festival pojačati voditeljima, i to barem s još jednim profesionalcem iz Zagreba, kazao je Bucić koji će ovih dana prema Zagrebu proslijediti i kompletnu zamolbu HRT-u za praćenjem festivala:
– Nadamo se, ako ništa, barem prijenosom najjače treće, završne festivalske večeri, zaključio je Bucić te dodao kako što se tiče lokacije festivala prioritet je da se on održi u staroj jezgri, točnije ispred crkve Sv. Donata za što imaju i maksimalnu podršku.
Sve dodatne informacije oko natječaja festivala mogu se pronaći na stranici festivala www.festivalzadar.com.