Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paška stranka dogovara se i sa SDP-om i s HDZ-om?!

Autor: Josip Portada

27.01.2013. 23:00
Paška stranka dogovara se i sa SDP-om i s HDZ-om?!

Foto: Adam VIDAS



Procijenjeno je kako bi kandidat Paške stranke mogao dobiti više glasova od kandidata SDP-a i zbog toga je SDP odustao od svojeg kandidata – Dario Grašo


Dario Grašo, predsjednik GO SDP-a Paga odustao je od kandidature za gradonačelnika Paga. Grašo je rekao kako će se o svemu doznati više nakon što GO SDP- Paga izda priopćenje za javnost.
– Gradska organizacija SDP-a Grada Paga će idući tjedan izdati priopćenje u kojem će se javnosti iznijeti pojedinosti o načinu na koji će SDP-a Paga sudjelovati na lokalnim izborima, rekao je Grašo.
– Procijenjeno je kako bi kandidat Paške stranke mogao dobiti više glasova od kandidata SDP-a i zbog toga je SDP odustao od svojeg kandidata. Paška stranka i SDP su i do sada surađivali u Gradskom vijeću tako da je koalicijski sporazum nastavak te suradnje, rekao je član GO SDP-a Grada Paga.
S druge strane, oglasio se i Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga, koji je rekao da je paški HDZ prihvatio poziv Paške stranke na pregovore o mogućoj suradnji na lokalnim izborima za gradonačelnika i za Gradsko vijeće.
– Razgovaramo s predstavnicima Paške stranke, ali to su još uvijek samo razgovori, a ne i konkretni pregovori. HDZ je spreman za pregovore o suradnji, ali je prerano govoriti o konkretnim dogovorima, rekao je Šuljić.
Šuljić je potvrdio kako u pregovorima Paške stranke i HDZ-a sudjeluje i Tino Herenda, zamjenik gradonačelnika Paga koji je na prošlim lokalnim izborima sudjelovao kao nestranačka osoba.
-Tino Herenda je povremeno uključen u pregovore s Paškom strankom, a u pregovorima ne sudjeluje kao nestranačka osoba jer je od prije dva mjeseca član HDZ-a, rekao je Šuljić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU