Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Cilj nam je stvoriti stabilnog ABA ligaša

Autor: Roman Morović

02.12.2012. 23:00
Cilj nam je stvoriti stabilnog ABA ligaša


Prijavio sam se vođen prvenstveno ljubavlju prema klubu. Sukladno privođenju kraju procesa preoblikovanja kluba, prišao sam vodećim ljudima i predstavio svoje ideje pretočene u detaljni elaborat, koje su oni prepoznali i odlučili ih provesti u djelo – rekao je novi direktor KK Zadar


Dok zadarska javnost s nestrpljenjem očekuje prvu konferenciju za novinare i predstavljanje programa Marina Čačića, novi direktor Športskog dioničkog društva KK Zadar prve je dojmove po izboru na tu zahtjevnu funkciju iznio za službene internet stranice kluba. Čačić je rođen 8. travnja 1984. godine u Zadru, a visoko obrazovanje stekao je na Sveučilištu u rodnom gradu, diplomiravši 2009. godine turističku komunikologiju na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Od siječnja 2008. bio je zaposlen u Hrvatskom telekomu, na odjelu za prodaju privatnim korisnicima. Kako je uopće došao na ideju kandidirati se za funkciju direktora KK Zadar?
– Prijavio sam se vođen prvenstveno ljubavlju prema klubu. Sukladno privođenju kraju procesa preoblikovanja kluba, prišao sam vodećim ljudima i predstavio svoje ideje pretočene u detaljni elaborat, koje su oni prepoznali i odlučili ih provesti u djelo.
O povezanosti s klubom i košarkom općenito Čačić je kazao.
– Na prvu utakmicu KK Zadar odveo me otac u sezoni 1994./95. Protivnik je bio Zrinjevac, čiji je dres nosio naš velikan Emilio Kovačić. Košarku sam trenirao šest godina u mlađim uzrastima i otad je intenzivno pratim, a redoviti sam posjetitelj utakmica Zadra od sezone 1997./98. Posjetio sam niz europskih dvorana i nekoliko NBA utakmica i svjedočio različitim pristupima organizaciji utakmica.
Koji će biti prvi koraci novog direktora?
– Za početak namjeravam napraviti analizu funkcioniranja svih segmenata kluba,  krenuvši od stanja financija, stanja u radnoj zajednici, omladinskom pogonu i prvoj momčadi, te potom pristupiti donošenju konkretnih odluka.
A dugoročni ciljevi?
– KK Zadar u budućnosti vidim kao financijski i organizacijski stabilan klub, instituciju koja ujedinjuje grad, te rezultatski standardnog ABA ligaša sa redovnim izlaskom u europska natjecanja, pod uvjetom da se time ne narušava financijska stabilnost – zaključio je Čačić.