Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

ZRMANJA TRIPLE CHALLENGE

Više od 150 sudionika nastupilo na jednoj od najljepših hrvatskih utrka

Autor: Portal ZL

10.09.2023. 11:17
Više od 150 sudionika nastupilo na jednoj od najljepših hrvatskih utrka

Foto: Zrmanja Triple Challenge

Rijeka Zrmanja kao mjesto utrke, zaista je bila najbolja i najljepša inspiracija brojnim trkačima i obiteljima koje su posjetile Maslenicu kako bi sudjelovali u cjelodnevnom sportskom druženju koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta u predivnom krajoliku općine Jasenice i novigradskom moru održalo je po treći puta multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple Challenge 3.0.


Ni bura ni visoke temperature nisu spriječile više od 150 sudionika u njihovom nastupu. Utrka je održana u suradnji s Općinom Jasenice.

U najtežoj i najduljoj kategoriji prikladno nazvanoj Bura u kojoj sudjeluju 3 člana i ukupne je dulje 24 km pobjedu u muškoj kategoriji odnijela je ekipa 3Sixpack HV, u mix kategoriji ekipa Jeremije, dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom.


U kategoriji Maestral, u kojoj su dva člana jedne ekipe veslala 11km utrku su startale 32 ekipe, a pobjedu je u napetoj završnici odnijela ekipa DSR Feel the power u muškoj kategoriji, najbrži u mix kategoriji bili su Brzi i žestoka dok su pobjedu u ženskoj kategoriji odnijele djevojke iz ekipe Koda.U jedinoj trail utrci ove godine, Jugo svoju premoć pokazali su natjecatelji iz AK Sljemena, Hrvoje Vlašić i Irena Smojver najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji.


Za kraj su kroz prekrasnu Maslenicu protrčali i prošetali mali i veliki sportaši u Obiteljskoj utrci i u skladu s porukom Europskog tjedna sporta dokazali da aktivni možemo biti uvijek i svuda,  neovisno o dobi, spolu, vremenu ili lokaciji. Pobjedu su odnijeli otac i sin iz ekipe Dva kralja.Paralelno s natjecateljskim utrkama, na rivi u  Maslenici za naše najmlađe, u suradnji s Udrugom Zadar i Eko Zrmanjom,  bile su organizirane eko radionice u kojima su  bolje upoznali naše podmorje dok je ronilačka ekipa Sv. Roka očistila okolno podmorje od otpada.


Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje.