Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

novi problemi

Virski vijećnici koji imaju većinu najavili ostavke

Autor: Portal ZL

19.11.2023. 14:39
Virski vijećnici koji imaju većinu najavili ostavke

Foto: Toni PerinićProblemima u Općinskom vijeću Vira nikad kraja. Nakon što je situacija kulminirala na 14. sjednici Vijeća krajem listopada, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Josip Bašić, medijima je danas poslao priopćenje u kojem najavljuje kolektivnu ostavku šestoro članova koji imaju većinu.


– Obzirom na novonastale okolnosti u Općinskom vijeću Općine Vir, nas šest vijećnika koji smo donedavno činili većinu najavit ćemo kolektivnu ostavku i tražimo raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora na Viru! Stoga vas pozivamo na tiskovnu konferenciju, sutra, 20.studenog 2023. s početkom u 10 sati u hotelu Kolovare u Zadru.


Bit će riječi i o političkim ucjenama, traženju novaca za dizanje ruke u vijeću, spletkama u režiji Kristijana Kapovića, Antonija Vučetića i Marina Radovića kako bi onemogućili normalno funkcioniranje Općine Vir. Nas šest vijećnika tu podvlačimo crtu. Nisu nas građani birali da sjedimo u vijeću i koristimo povlastice kao što su to radili mnogi prije nas.
Još jednom molim da se sutra odazovete gdje ćemo javno pred vama podnijeti ostavku na vijećnička mjesta!, stoji u priopćenju.