Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ILEGALNA GRADNJA

SV. FILIP I JAKOV Ministarstvo će žurno postupati zbog terase na prometnici

Autor: Nikolina Lucić

08.05.2024. 19:29
SV. FILIP I JAKOV Ministarstvo će žurno postupati zbog terase na prometnici

Foto: Vedrana MiškovićNakon što je Županijska uprava za ceste Općinu sv. Filip i Jakov prijavila Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Sektoru sigurnosti cestovnog prometa, Odjelu inspekcije državnih, županijskih i lokalnih cesta zbog pokušaja bespravne izgradnje ugostiteljske terase na cijelu lokalne ceste L 63138 na obali kralja Tomislava, iz nadležnog su nam ministarstva odgovorili kako će u žurnom roku provesti inspekcijski pregled te utvrditi stvarno činjenično stanje na terenu, te po utvrđenom donijeti odgovarajuće Rješenje o otklanjanju uočenih nedostataka i poduzeti daljnje mjere protiv prekršitelja.


Iz same smo Općine kroz dva dana pokušali doznati detalje oko ovog slučaja, no nakon što su nas iz ureda privremene zamjenice načelnika Općine Marijane Mrvičić uputili na pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Juru Jelenića, on nam se na pozive nije javio.


Podsjećamo kako je prije nekoliko dana Vedrana Mišković, v.d. predsjednice zadarskog ŽO SDP-a i vijećnica u Skupštini Zadarske županije, medijima poslala priopćenje o slučaju bespravne gradnje na javnom dobru.
– Ovaj put radi se o javnoj prometnoj površini, na kojoj je netko započeo izgradnju terase ugostiteljskog objekta. Budući da se, slovom ZK uloška radi o javnom dobru u općoj uporabi koje je dano na upravljanje ŽUC-u, zatražili informaciju jesu li Općini Sv. Filip i Jakov za ove radove dali suglasnost, kazala je Mišković, te dodala kako se na predmetnom primjeru radi o kršenju više zakona, te kako očekuju primjereno postupanje nadležnih tijela.