Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

maslenički most

FOTO Startao tradicionalni polumaraton "Da se ne zaboravi", položeni i vijenci

Autor: Nikolina Lucić

22.01.2023. 12:36
FOTO Startao tradicionalni polumaraton

Foto: Arif SitnicaUnatoč tmurnom vremenu i vjetru, s Masleničkog je mosta startao tradicionalni polumaraton “Da se ne zaboravi”, koji je okupio veliki broj trkača. Osim polumaratona, na trasi Maslenički most – Posedarje – Podgradina – Paljuv – Novigrad, kod Masleničkog je mosta na jarbolu razvijena i hrvatska zastava.


Dan je započeo molitvenom hodnjom „Koracima nade u istinu“ na trasi Zeleni hrast – Kašić – Paljuv – Pridraga, a nastavljen je motodefileom Zadar – Maslenički most. Počast braniteljima odana je na tri lokacije – kod spomen – obilježja 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, kod spomen – obilježja 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom i kod spomen-ploče postrojbama HRM – a u Posedarju. Druženju su se pridružili i ministar Erlić, te zadarski župan i gradonačelnik sa suradnicima.


Foto


Polumaraton "Da se ne zaboravi" i polaganje vijenaca - Maslenički most


avatar

Snimio: Arif Sitnica


22.01.2023. 14:20Galerija

Foto: Arif Sitnica
Baš kao i 1993. godine, kada je povezan hrvatski sjever i jug i kada je podignuta hrvatska trobojnica i danas ju je, kao i te ’93. podignuo Željko Lončar pukovnik u miru s učenicima osnovne škole u Jasenicama.


Vijenac su kod križa na Masleničkom mostu položili predstavnici obitelji nestalih i poginulih branitelja akcije Maslenica, zajednica udruga veterane vojne policije, predstavnici Vlade RH, predstavnici županija i gradova RH na čelu sa zadarskim županom i gradonačelnikom, ratne postrojbe sudionice VRO Maslenica, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata, Udruga hrvatskih domobrana ZŽ, 141. brigada, 40. inženjerijska Split, obitelj Angeil uz Slovačke, sudionici današnjeg motodefilea, te svi oni koji su počast željeli odati paljenjem svijeća.