Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

projekt "zaželi"

S područja Općine Gračac zaposleno deset žena

Autor: Portal ZL

07.08.2023. 09:32
S područja Općine Gračac zaposleno deset žena

Foto: "Zaželi" GračacProjekt „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ koji je pomogao u zaposlenju deset žena, završava danas. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Općina Gračac.


Projekt je fokusiran na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da su žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka bile usmjerene na skrb o starijim osobama i/ili nemoćnim osobama, projekt je rezultirao višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.


Zaposleno je ukupno 10 žena s područja Općine Gračac u svrhu pružanja pomoći za 60 korisnika. Zaposlenice su redovito posjećivale korisnike, obavljale kućanske poslove te im svojim društvom i razgovorom obogaćivale svakodnevni život.
Povratne informacije s terena, od krajnjih korisnika projekta, su izrazito pozitivne. Korisnici su zadovoljni radom žena zaposlenih na projektu te paketima osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština koji su im uveliko koristili.