Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

do 26. svibnja

Općina Gračac objavila poziv na prijavu štete nastale poplavom

Autor: Portal ZL

18.05.2023. 14:29
Općina Gračac objavila poziv na prijavu štete nastale poplavom

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL



Objavljen je poziv za vlasnike imovine u Općini Gračac za prijavu štete nakon nedavne poplave koji prenosimo u cjelosti.


“Pozivaju se vlasnici imovine na području Općine Gračac da preliminarno prijave štetu nastalu prirodnom nepogodom – poplava započetom dana 14. 05. 2023. godine.


Prijava štete prijavljuje se u pisanom obliku na adresu elektronske pošte: [email protected] , neposredno u prostorijama Općine Gračac, Park sv. Jurja 1, 23440 Gračac do dana 26. 05. 2023. godine.




U prijavi potrebno je naznačiti i dostaviti:
1.    ime i prezime, adresu, broj telefona
2.    opis štete na imovini, s adresom, katastarskom česticom, registracijom…
3.    vlastitu procjenu štete u eurima (nema utjecaja na kasniju konačnu procjenu štete, a koja će se utvrditi nakon izlaska stručnog povjerenstva, nije potrebno angažirati nikakvu službenu osobu kada prijavljujete ovu štetu)
4.    fotografije


Napominje se da je Općina Gračac u postupku preliminarne procjene štete radi podnošenja prijedloga Zadarskoj županiji za donošenjem Odluke o proglašenju prirodne nepogode.


Ukoliko dođe do donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, tada počinju i formalni rokovi za prijavu štete u strogo formalnom postupku, u kojem će se javnim pozivom na službenim internetskim stranicama Općine pozvati oštećene za prijavu štete u propisanom roku na propisanom obrascu (Obrazac PN).


Neprijavljivanje štete po ovom pozivu ne isključuje podnošenje prijave u formalnom postupku po proglašenju prirodne nepogode, međutim od važnosti je za ispunjenje uvjeta za donošenje Odluke o proglašenju prirodne nepogode.”


Prijaviti se možete ovdje.