Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

JAVNI POZIV

Objavljen javni poziv za članove Savjeta mladih Zadarske županije

Autor: Portal ZL

26.01.2024. 18:34
Objavljen javni poziv za članove Savjeta mladih Zadarske županije

Foto: ZADARSKA ŽUPANIJAPokreće se postupak izbora članova Savjeta mladih Zadarske županije i njihovih zamjenika. Savjet mladih Zadarske županije je osnovan kao savjetodavno tijelo Zadarske županije koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na područnoj (regionalnoj) razini.


Savjet mladih Zadarske županije broji sedam članova, a članove i zamjenike članova Savjeta mladih bira Skupština Zadarske županije na vrijeme sukladno Zakonu o savjetu mladih. U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Zadarske županije, u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Kandidate za članove i njihove zamjenike predlažu udruge ili neformalne skupine mladih s najmanje 25 potpisa.


Nakon zaprimanja kandidatura, Odbor za izbor i imenovanja u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava utvrđuje popis važećih kandidatura koji dostavlja Županijskoj skupštini. Na prvoj idućoj sjednici Skupština glasovanjem bira predstavnike te donosi Rješenje o izboru i imenovanju članova Savjeta mladih. Prijedlozi kandidatura za članove Savjeta mladih Zadarske županije i njihove zamjenike dostavljaju se najkasnije do 26. veljače, a detalje javnog poziva možete pronaći na poveznici www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji.