ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PROVEDENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Podignuta kaznena prijava protiv bivšeg direktora Vrsi infrastrukture i njegovog prijatelja, evo za što ih se tereti

Autor: Portal ZL

13.09.2023. 10:08
Podignuta kaznena prijava protiv bivšeg direktora Vrsi infrastrukture i njegovog prijatelja, evo za što ih se tereti

Foto: Toni PerinićPolicijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 38 i 35 godina, koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva, priopćili su iz PU Zadarske.
Inače, radi se o bivšem direktoru komunalnog poduzeća „Vrsi infrastruktura“ Andriji Papiću, kojeg je DORH-u prijavio načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, o čemu smo pisali krajem lipnja ove godine.


– Naime, 38-godišnjaka kao odgovornu osobu trgovačkog društva te 35-godišnjaka kao vlasnika i odgovornu osobu obrta se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru  u razdoblju od prosinca 2021. do ožujka 2022.godine u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi oštetili društvo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na način da je 38-godišnjak odobrio isplatu novčanih sredstava na temelju lažno izdanih faktura obrta u vlasništvu 35-godišnjaka, za radove za koje su obojica znali kako u stvarnosti nisu izvedeni. Nadalje, 38-godišnjaka se sumnjiči da je početkom 2023. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sačinio lažnu poslovnu dokumentaciju na temelju koje je sam sebi uvećao osobna primanja, a isto tako ga se sumnjiči da je sklapajući ugovore o radu omogućio pribavljanje nepripadne imovinske koristi dvjema osobama znajući da iste uopće neće raditi u navedenom društvu, stoji u priopćenju.


Ukupno pričinjena materijalna šteta iznosi preko 23 tisuće eura. a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.