Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TRADICIONALNA UTRKA

Magunja trail utrka u subotu u Sukošanu, evo što vas čeka

Autor: Robert Hrkać

13.09.2023. 13:02
Magunja trail utrka u subotu u Sukošanu, evo što vas čeka

Foto: TZ SukošanU Sukošanu će se u subotu, 16. rujna održati tradicionalna utrka Magunja trail koja će startati s Trga Ruševac u 15.30 sati. Trčat će se četiri utrke; Magunja 25km, Vidikovci 12km, Đir 6 km i Magunjica za djecu od 4 do 12 godina, a na cilju sve očekuje dobra spiza i piće, te dobra zabava.


– Sve utrke kreću s Trga Ruševac. Najdulja ide preko vidikovca Počivale, zatim kroz polja i vinograde do brda sv. Martin, zatim kroz gaj do vidikovca Debeljak, pa preko Tustice i trim staze odakle puca predivan pogled na Pašmanski kanal s jedne, i na Ravne Kotare s druge strane. Utrka ide dalje uz razvedenu obalu i plaže i vraća se kroz mjesto do Trga Ruševac gdje je i cilj. Utrka Vidikovci 12km ide preko tri sukošanska vidikovca – Počivale, Kosmatac i Tustica, a kao i Magunja vraća se uz obalu do Trga Ruševac. Đir 6 km je za rekreativce i trči se ulicama Sukošana do predjela Makarska (Malenica), te uz obalu do cilja, a tu imamo i kategoriju Par. Staza je na nekim dijelovima zahtjevna, ali je označena, a na startu će svi uz broj i majicu dobiti i kartu s označenom stazom, objašnjava nam Mirjana Veleslavić Nadinić, djelatnica Turističke zajednice općine Sukošan i organizator utrke od samih početaka.


Foto: TZ Sukošan


“Očekujemo još prijava”


Ovu godinu za fažol će se pobrinuti Renato Kraljev, a Moto klub sv. Kasijan za roštiljadu i piće. Za zabavu je zadužen DJ Elvis, a već tradicionalno voditelj je Robert Zorić. Posebnost Magunja traila je svakako Magunjica – utrka za djecu od 4 do 12 godina, na kojoj se očekuje preko 100 djece.
– Za tako velik odaziv zaslužni su svakako naši vrijedni treneri Tigrića, košarke i atletike koji okupljaju djecu u sportskim aktivnostima tokom cijele godine, pa i u ljetnim mjesecima, govori nam Veleslavić Nadinić, koja naglašava da su zadovoljni ovogodišnjim odazivom.


– Očekujemo još prijava i na samom startu. Osim standardnih domaćih sudionika, za sada imamo prijavljene i iz Norveške, Slovenije, Francuske, Izraela i Australije, naglašava Veleslavić Nadinić.


Foto: TZ Sukošan


Počeci 2013. godine


Veleslavić Nadinić prisjetila se samih početaka utrke.


– Sve je započelo s kros utrkom u organizaciji TZO-a Sukošan 2013. godine na kojoj se okupilo oko 40-tak trkača. Nakon toga smo uz pomoć dvojice entuzijasta koji su se bavili trčanjem – Andrija Tome Vanjaka i Perice Brkića te njegovim trenerom pokojnim Josipom Tomićem krenuli u organizaciju Magunja traila, s više utrka kako bi bilo za svakog ponešto. Tri godine zaredom smo organizirali i ultra utrku duljine 40 kilometara, ali smo na kraju zbog zahtjevne organizacije, a i malo prijavljenih trkača, odustali od iste, ističe Veleslavić Nadinić.


Startni paketi mogu se podići u petak od 18 do 20 sati u uredu TZO – Sukošan ili na startu (Trg Ruševac) na dan utrke od 14 sati. Duljina utrka prilagođena je dobnim skupinama, a prijave su otvorene na Stotinka.hr gdje možete saznati i detalje o nagradama.