Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

12. na HDZ-ovoj listi

Jure Brižić: Zalagat ću se za ravnomjeran razvoj zadarskih otoka i zaleđa

Autor: Sponzorirani sadržaj

13.04.2024. 08:00
Jure Brižić: Zalagat ću se za ravnomjeran  razvoj zadarskih otoka i zaleđa

Foto: HDZ

U svom dosadašnjem radu vodeći Općinu Preko dobro sam se upoznao s onim što ljudima treba za kvalitetniji život te sam proveo brojne projekte koje su usmjereni upravo na to – bolji život maloga čovjeka.


Prava otočana


Puno je toga odrađeno do sada, ali prostora za napredak uvijek ima te ću se i u Hrvatskom saboru izrazitim žarom, voljom i znanjem boriti za daljnji razvoj cijele Zadarske županije, s osobitim naglaskom na zadarsko zaleđe i otoke.


Zalagat ću se za nastavak ulaganja u lučku infrastrukturu i poboljšanje prometne povezanosti ne samo mog otoka Ugljana nego svih zadarskih otoka jer otočanima je »veza« s kopnom najbitnija stvar na svijetu. Također, nastavit ću se i dalje boriti za unaprjeđenje kvalitete flote Jadrolinije kako bi putovanje do i sa otoka bilo sigurnije i ugodnije za sve putnike.


Zagovarat ću prava otočana u svakom smislu, a jedna od inicijativa za koju ću se zauzimati bit će i smanjenje stope PDV-a za otoke kako bi se otočnom stanovništvu, otočnim poduzetnicima i obrtnicima olakšala ekonomska situacija.


Pitka voda uvijek je goruća tema na otocima, te će nastavak vodoopskrbe otoka biti također jedna od važnijih tema za koje ću se zalagati kako bismo osigurali stabilan i kvalitetan vodovodni sustav za sve.


Veliki korak k tome već je napravljen potpisivanjem ugovora kojim je Vlada osigurala izradu projektne dokumentacije za projekt razvoja vodoopskrbnog područja Zadarske županije koji uključuje izgradnju podmorskih cjevovoda kojima će se spojiti kopno s pojedinim otocima, uključujući i gradnju dodatnog cjevovoda prema otoku Ugljanu, te ću se snažno zalagati za ostvarenje i provedbu tog projekta.


Održiva poljoprivreda


Zalagat ću se i za zadarsko zaleđe odnosno njegov dio koji također nema riješen sustav vodoopskrbe te ću se boriti da pitka i tekuća voda stigne u svaki kutak naše županije.


Snažno ću se zauzimati i za poticanje održive poljoprivrede našeg zaleđa te pružanje pomoći poljoprivrednicima u povlačenju sredstava za različite projekte, naročito u savladavanju administrativnih prepreka, kako bismo potaknuli razvoj ruralnog turizma i potaknuli investicije u ruralna područja.


Kroz podršku i razvoj svih infrastrukturnih projekata u zaleđu i na otocima, nastojat ću doprinijeti ravnomjernom razvoju Zadarske županije, unaprjeđenju života svih sugrađana i stvaranju održive i prosperitetne budućnosti za našu zajednicu.


Svim srcem za Zadarsku županiju i ljude.


Jure Brižić