ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

napad u sukošanu

"Čuo se glasan prasak i odjednom je sve bilo puno policije"

Autor: Iva Bucić

30.08.2023. 16:11

Foto: Luka JeličićIz kuće za odmor Danka u Sukošanu, u kojoj je strani državljanin jučer nožem ozlijedio dvije Slovakinje, jutro se čuo plač. Pred kućom u predjelu Soline i dalje je parkiran auto sa slovačkim tablicama, a susjed koji je svjedočio policijskoj intervenciji kaže da se iz kuće prije napada čula glasna svađa.


– Čistio sam sinoć ispod maslina dok smo čekali goste i čuo sam svađu. Iako ne razumijem slovački, pomislio sam da će izaći na loše. U kući su bile mama i kćer i taj muškarac. Nas je medicinska sestra upozorila da ne izlazimo iz kuće, priča nam susjed.

Policijskoj intervenciji svjedočila je i susjeda s druge strane ceste.


– Čuo se glasan prasak, kao da je pištolj, i odjednom je sve bilo puno policije. U kući je bilo njih troje, a imali su i psa. Ja sam s obitelji stajala na balkonu, nismo željeli izlaziti van zbog djece, kazuje susjeda.Policija je u utorak navečer intervenirala nakon dojave ekipe hitne medicinske pomoći, a napadač koji je odbijao suradnju pokušao je policajce spriječiti u pokušaju ulaska u kuću. Pri tom je uz sebe držao psa, kojeg su policajci opisali kao agresivnog.


Muškarac je u konačnici savladan uz uporabu sredstava prisile te je potom uhićen i stavljen pod nadzor policije. Policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i činjenica.Osim napadača, u kući su zatečene dvije ženske osobe koje su zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezene na pružanje daljnje liječničke pomoći.


U Općoj bolnici Zadar utvrđeno je da je jedna žena zadobila teške, a druga lake tjelesne ozljede.