Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

prigodne nagrade

Župan Longin primio najuspješnije učenike s državnih natjecanja

Autor: Marina Šaponja

16.06.2023. 12:20
Župan Longin primio najuspješnije učenike s državnih natjecanja

Foto: Privatna arhivaU prekranom ambijentu dvorišta Zadarske županije, jutros je župan Božidar Longin primio učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili treće, drugo ili prvo mjesto na državnim natjecanjima te im uručio prigodne poklone. Svečanost je započela pjesmom učeničke klape Rive, nakon čega je uslijedio srdačan govor župana svim učenicima.


– Dragi učenici i mentori ovdje smo zbog vas, vaših uspjeha kojima se radujemo i veselimo. Vaši uspjesi zalog su za budućnost ove županije jer vi ste naša budućnost i svi smo ponosni na vaše uspjehe. S ovim nagradama dajemo vam do znanja kako vaši uspjesi nisu prošli nezapaženo.


Budite primjer i ostalima kako dodatnim radom doći do dodatnog uspjeha. Zahvaljujem se i vašim mentorima, neviddljivoj ruci koja vas je vodila do ovog uspjeha, a sve su radili iz ljubavi i vjerovali su od vas. Čestitam vam svima i želim vam da ljeto provodete uživajući te da se pripremite za nove uspjehe sljedeće godine, izjavio je Longin.
Amir Selihović, učenik sedmog razreda OŠ Smiljevac postigao je izniman uspjeh osvojivši prvo mjesto na državnom natjevcanju iz vjeronauka, a također je osvojio i Oskara znanja.


– Prošle godine osvojio sam treće mjesto na državnom natjecanju, ove godine prvo, iako se nisam baš nadao ovakvom uspjehu, skromno govori Amir.


Državno natjecanje bilo je u Zagrebu, a Amir dodaje kako se za njega pripremao mjesec dana te kako nije bilo lagano. O budućim planovima još je rano govoriti, ali Amir kaže kako će u budućnosti možda upisati islamsku gimnaziju.


Najuspješniji učenici


U OŠ Ivo Mašina, najuspješnije učenika iz osnovnih škola grada Zadra koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima u ovoj školskoj godini primiili su i uručili im prigodne nagrade dogradonačelnik Ante Babić i pročelnik za školstvo Joso Nekić.


Svečanost dodjele nagrade najupsješnijima započela je izvedbom hrvatske himne koju je otpjevao zbor Katločike škole Ivo Mašina, a potom se okupljenim učenicima i njihovim mentorima obratio don Roland Jelić, ravnatelj škole.


– Talenti su darovi koje je svatko od nas dobio na poseban način. I Bog je stvorio čovjeka, ne kao pojedinca, već kao zajednicu. Svojim talentima zajedno trebamo graditi budućnost i ovaj svijet kako bi svima bilo bolje. A na vama, dragi učenici, svijet ostaje. Od srca vam čestitam na talentima koje posjedujete, koji nisu mali, već veliki darovi, rekao je don Jelić.


Okupljenima se obratio i dogradonačelnik Ante Babić.


– Čestitam i vama učenicima i mentorima. Vi ste razlog zbog čega smo se danas okupili ovdje. Od sedam tisuća učenika, koliko ih ima u gradu Zadru, vas 92 postiglo je nevjerojatne rezultate zahvaljujući vašem radu i talentu. Mi kao Grad i dalje ćemo vas podupirati u obrazovanju na razne načine, vi nastavite raditi tako i dalje i budite ponos svojim roditeljima i gradu, rekao je Babić.


Kata Ivković, učenica drugog razreda Glazbene škole sv. Benedikta pohvalnicu je dobila za ostvareno treće mjesto na međunarodnom natjecanju u sviranju violine.


– Vježbam violinu svaki dan po sat vremena, a valjda sam dobro svirala kada sam dobila nagradu, kazala je Kata.


Tin Rogić, učenik sedmog razreda OŠ Šime Budinić na državnoj smotri Lidrano predstavio je časopis OŠ Šime Budinić, Čehuljica, a ponosan je što je danas dobio nagradu za ostvareni uspjeh.


– Ponosni smo na naš školski list koji izlazi u 500 primjeraka, uspijemo nešto i prodati, sretni smo danas, rekla je profesorica Silvana Radas, dodavši kako je ponosna što su među 90 najuspješnijih u gradu Zadru.