ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zatražili pomoć

Zbog prometnih čepova ispred Poliklinike »pala« inicijativa u Gradskom vijeću

Autor: Marina Vlakić

27.12.2022. 15:05
Zbog prometnih čepova ispred Poliklinike »pala« inicijativa u Gradskom vijeću

Foto: Arhiva ZLNa sjednici Gradskog vijeća HDZ-ov vijećnik Ante Kolega upozorio je na problem vozila Hitne pomoći koja, zbog prometnih čepova na raskrižju kod Poliklinike, ostaju zaglavljena u dugim redovima. Kolega kaže kako se zbog ovih semafora na Relji te ulaza na parkiralište Poliklinike stvaraju veliki prometni čepovi, koji onda najveće probleme predstavljaju vozilima Hitne pomoći.


– Predlažem da se ovdje omogući bolja prohodnost ili da se napravi ugibalište za vozila Hitne pomoći, kazao je Kolega, na što mu je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, odmah odgovorio kako je ova inicijativa prihvaćena.


Nakon sjednice Vijeća nazvali smo ravnateljicu županijskog Zavoda za hitnu medicinu, Ivanu Šimić, koja nam je potvrdila problem ulaska njihovih vozila u zgradu Poliklinike u kojoj je se nalazi i postaja Hitne pomoći.
Naime, županijski Zavod za hitnu medicinu u novu je zgradu Poliklinike preselio prije godinu dana, a jedan od glavnih razloga je upravo i problem parkirališta što su ga imali na staroj lokaciji u Mažuranićevoj ulici. Zavod u Poliklinici ima vlastitu garažu, no problem su sva ona vozila koja zakrče raskrižje zbog onih koji žele ući u Polikliniku. Kako je ovdje teško naći slobodno mjesto, na glavnoj cesti uz zgradu Poliklinike stvaraju se veliki prometni čepovi zbog ulaska i izlaska vozila.


– Zbog ovog smo se problema obratili Državnim cestama jer najviše čekaju naša vozila Sanitetskog prijevoza. Gužve su velike te vozila nekad predugo stoje u redu, zbog čega smo zatražili pomoć Državnih cesta da nam se omogući ulaz u Polikliniku iz drugog pravca, kaže ravnateljica Šimić.


Od otvaranja Poliklinike mnoge su se ambulante preselile u novu zgradu, no broj parkirnih mjesta ograničen je unatoč činjenici da imaju i podzemnu garažu. Prepuno vozilima je i parkiralište Opće bolnice Zadar, pa zbog kruženja vozila u potrazi za slobodnim mjestom ispred Poliklinike nastaju duge kolone vozila. Stoga ostaje vidjeti hoće li Državne ceste uspjeti riješiti problem prometovanja za vozila Zavoda za hitnu pomoć.