Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

PU ZADARSKA

Zadarski policajci za vikend imali pune ruke posla

Autor: Portal ZL

25.09.2023. 13:58
Zadarski policajci za vikend imali pune ruke posla

Foto: IlustracijaPojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista.


U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici proteklog vikenda od 22. do 25. rujna 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 96 prekršaja od čega izdvajamo: 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.


Zabilježena su i 2 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te 2 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije. Iz prometa je isključeno 6 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene.