Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Potencijal kulturne baštine

Zadarska AGGRA zajedno s partnerima iz regije sudjeluje u projektu CCI4TOURISM

Autor: Alen Plahinek

03.12.2022. 11:54
Zadarska AGGRA zajedno s partnerima iz regije sudjeluje u projektu CCI4TOURISM

Foto: CCI4TOURISMAgencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) u suradnji s nekoliko partnera iz regije, sudjeluje u projektu »CCI4TOURISM« koji je dio europskog transnacionalnog programa INTERREG ADRION. U sklopu projekta ovih dana je održana radionica svih partnera na ovom projektu u grčkom Solunu, čiji je domaćin bio KEPA.


Ovim projektom, ali i cjelokupni programom nastoji se podići razina turističkog potencijala kulturne baštine jadransko-jonskog područja. Ovo je područje time vrlo bogato, no u kontekstu turističke ponude ono je vrlo neistraženo. U ekonomskom pogledu, kulturne industrije važne su za ekonomski rast, no one su još uvijek dovoljno ne cijenjene. O održanoj radionici i samom projektu, porazgovarali smo s Ivicom Pinturom, ravnateljem AGGRA-e, koji nas je upoznao s ciljem i očekivanim rezultatom ovog projekta.


– CCI4TOURISM projekt ima jasan i ambiciozan cilj, a to je da poduzetnici iz kulturne i kreativne industrije postanu ključni ljudi u turističkom sektoru. Osim toga, cilj je podići faktor prepoznatljivosti navedenih industrija u jadransko-jonskoj regiji. Kako bi postigli ovaj cilj, potrebni su novi i nekonvencionalni pristupi u strategijama turističkog upravljanja. Ovim projekt namjerava se posvetiti otkrivanju poduzetnika i novih talenata, osnažiti poduzetničke vještine i hibridizacirati kulturna, kreativna i turistička poduzeća kako bi došlo do stvaranje novih tvrtki i do dizajniranja novih proizvoda. Glavni očekivani rezultat projekta CCI4TOURISM je unaprjeđenje kulturnog i kreativnog sektora pomoću transnacionalnog pristupa koji je nužan za razvoj uspješnih strategija koji su ključ u rastu turističkog sektora, kazao je Pintur dodajući koliko je sredstava odobreno za ovaj projekt.
– Ukupna odobrena sredstava na projektu su 1.797.623,23 eura od čega je za AGRRA-u predviđeno 191.933,20 eura, kaže Pintur.