Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

LIJEPA SURADNJA

Udruga studenata Bukovice i Kotara i AGRRA zajedno u projektu

Autor: Nikolina Lucić

03.11.2022. 13:59
Udruga studenata Bukovice i Kotara i AGRRA zajedno u projektu


Udruga studenata Bukovice i Kotara, u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije provodi projekt »OCD kao odgovor na krizu« s ciljem upravljanja kapacitetima OCD-a u krizama, jačanjem volonterizma, tečajem zaštite i sigurnosti, praktičnom zajedničkom vježbom, online priručnikom za ponašanje u kriznoj situaciji, koji će služiti unaprjeđenju OCD-a s područja Bukovice i Kotara za izgradnju vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznom situacijom, čime će se razviti inovativni model odgovora na krize na tom području.


Tina Bačić, voditeljica projekta u kratkom nam je razgovoru kazala kako za danas pripremaju info-radionicu, na kojoj će predstaviti i sve dosege i aktivnosti planirane u projektu.


Jačanje i unaprijeđenje OCD-a


– Radionica je prvenstveno posvećena unaprjeđivanju javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina, posebno uslijed kriznih situacija. Provodit ćemo razne tečajeve, prvenstveno namijenjene djelatnicima civilnog sektora, koji će biti usmjereni na unaprjeđenje zaštite na radu te svakodnevnog posla. Pripremamo i tečajeve samopouzdanja i kriznog komuniciranja te volonterske akcije u završnom stadiju projekta, na kojima će naši polaznici prezentirati sva stečena znanja, a prezentacija će uključivati više segmenata, među kojima bih istaknula demonstraciju evakuacije iz objekta u slučaju opasnosti, te pružanje prve pomoći, istaknula je Bačić.
Projekt je kreiran u vrijeme COVID-19 krize i potresa u Republici Hrvatskoj i cilj mu je jačanje i unaprijeđenje OCD-a s područja Ravnih kotara za provedbu aktivnosti izgradnje vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznim situacijama. Već je proveden tečaj prve pomoći, a održat će se i tečajevi kriznog menadžmenta, samopouzdanja, komunikacije u kriznoj situaciji i prepoznavanja fake newsa, zaštite i sigurnosti, te edukacija za koordinatora volontera koja će rezultirati i održavanjem volonterske akcije. Sve edukacije će rezultirati praktičnom primjenom znanja kroz volontersku akciju i tri jednodnevne završne zajedničke vježbe gdje će polaznici imati priliku primijeniti znanja naučena na edukacijama.


Vrijednost projekta iznosi 401.822,41 kuna, a njegovo razdoblje provedbe je 12 mjeseci. Projekt je započeo 27. srpnja 2022. i traje do 27. srpnja 2023.