Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Benkovac

Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ provela projekt „Možemo zajedno“

Autor: Zadarski list

02.12.2022. 21:22
Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ provela projekt „Možemo zajedno“


Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno  i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provela je projekt „Možemo zajedno – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130.


U sklopu projekta, 02. prosinca u Benkovcu, održana je završna konferencija projekta „Možemo zajedno“. Završna konferencija održana je u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac. Konferenciji je prisustvovalo preko 60 sudionika uključujući predstavnike javnog i civilnog sektora kao i mnogobrojnu  djecu koja su sudjelovala na provedbi projekta. 


Kroz projekt je održano 10 setova radionica aktivnog djelovanja i razvoja zajednice na kraju kojih su održani lokalni događaji. 
Također održana su 2 tematska okrugla stola, tečajevi samopouzdanja i komunikacijsko – prezentacijskih vještina. U sklopu projekta održana je edukacija za koordinatore volontera te pripremljena i provedena volonterska akcija uređenja urbane površine „Možemo zajedno“. Projektni konzorcij je pripremio Smjernice za razvoj Lokalnog centra podrške za udruge koje su poslane 6 jedinica lokalne samouprave.


Ciljna skupina projekta „Možemo zajedno“ su 2 organizacije civilnog društva (OCD) s projektnog područja. Provedbom projektnih aktivnosti ostvario se cilj projekta „Ojačati kapacitete OCD-ova za razvoj programa aktivnog djelovanja i neposredan rad za razvoj lokalne zajednice koji će kroz pažljivo birane i osmišljene sadržaje prilagođene i kreirane prema potrebama OCD-ova aktivnih u lokalnoj zajednici doprinijeti ostvarenju specifičnih ciljeva projekta, a to su:


  •  jačati kapacitete OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te 
  • jačati kapacitete OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini na koji će se način doprinijeti ostvarenju općeg cilja poziva osigurati razvoj civilnog društva u RH koji osigurava ujednačen regionalno-društveni ekonomski rast i demokratski razvoj RH.

Projektni tim projekta čine Kristina Dević, koordinatorica OCD- a i asistentica na projektu, i Matej Mikulić voditelj projekta. Vrijednost projekta je 435.375,00 HRK koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike. Razdoblje provedbe projekta je od 02.12.2021. do 02.12.2022, a više informacija potražite na https://mali-koraci.hr/.